Bilecik'te askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Bilecik'te 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Bilecik 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Bilecik'in iklimi nasıl? Bilecik'in meşhur yemekleri nelerdir? Bilecik'te hangi aktiviteler yapılır? Bilecik 9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik

9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Bilecik il merkezinde bulunmakta olup, şehrin kuzeyinde Hamsu Deresinin kenarında konuşlanmıştır.

Bilecik hakkında kısa bilgi

Bilecik ili 3 bölgemizin bağlantı yolu üzerinde yer almaktadır. Dolayısıyla çok önemli bir güzergaha sahiptir. Ayrıca muazzam doğal güzelliklere ve büyüleyici bir tarihe maliktir.

Bilecik'in iklimi nasıldır?

Marmara ile İç Anadolu iklimi karışık haldedir. İklim geçit tipi özelliği gösterir. Güney ve doğusunda İç Anadolu'nun yayla iklimi hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı, diğer bölgelerde ise kışlar ılık geçer.

Bilecik'in meşhur yemekleri nelerdir?

Yöresel yemeklerin çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Yöre halkının bir bölümü, ekmeğini kendisi pişirir. Pide, bükme hodalak fırında pişirilen ekmek türleridir.

Makarna, tarhana, kuskus, erişte gibi yiyecekleri de kendileri hazırlar. Büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası, Bilecik'e özgü yemeklerin başlıcalarıdır.

Bilecik'te yapılacak aktiviteler neler?

  • - Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri ile Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu, Ahilik ve Şeyh Edebalı Kültür Sanat Festivalini görün.
  • - Şeyh Edebalı, Ertuğrulgazi, Dursun Fakıh Türbelerini; Metristepe Zafer Anıtı, Söğüt Türk Büyükleri Platformunu ziyaret edin.
  • - Pazaryeri Kınık Köyü toprak ürünleri ile Ağaç Oymacılığı ve Bilecik Bezi ürünlerini alın.

9'uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir?

Otobüs: Bölgeye çoğu ilden direkt olarak otobüs ile ulaşım imkanı olmadığı için genellikle Eskişehir ve Bursa illeri üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

Bilecik Otobüs terminalinin kışlaya olan uzaklığı yaklaşık 1,5 km. dir. Terminal ile birlik arasındaki ulaşım ticari taksi yada şehir içi minibüsleri ile sağlanabilmektedir. Birliğe ulaşım sağlayabileceğiniz şehir içi minibüslerinden H1, H2 ve H7 numaralı hatlardır.

Tren: Eskişehir istikametinden gelip İstanbul istikametine giden DDY'ye ait trenler Bilecik ilinden geçmektedir. Ancak tren istasyonu birliğe yaklaşık 10 km. mesafede olduğundan, trenden indikten sonra ulaşım ticari taksi veya şehir içi minibüsler ile sağlanmaktadır.

Hava yolu: Birliğe hava yolu ulaşımı bulunmamaktadır.