Bilgisayar oyunlarına 'beyin gücü' geliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Teknoloji bünyesine kattığı yeniliklerle bizi şaşırtmaya devam ediyor. Bu defa beyin gücü ile oyun oynama çılgınlığı gündeme geldi. Geliştirilen bir sistemle, zihin gücüyle bilgisayar oyunu oynamak mümkün kılınıyor.

İsviçre'nin Zürih kentindeki ETH Üniversitesi'nde geliştirilen bir sistemle motor becerileri hasar görmüş insanların zihin gücüyle bilgisayar oyunu oynamaları sağlanıyor. Amaç gelecekte hastaların zihin gücüyle tekerlekli sandalyeyi kontrol etmesini sağlamak.

Beynin frekansları cihazlar yoluyla takip ediliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre; programa gönüllü olarak katılan felçli hasta Smauel Kunz, bu sistemi kullanarak Brain Driver / Beyin Sürücüsü aldı oyunu oynamayı başardı.

Optik mucize: 'Görme engelli 6 hasta, video aktarımıyla iyileştirildi'
Teknoloji

Nörolog Dr Rea Lehner, sistemin elektrotlar aracılığıyla beyin ve bilgisayar arayüzünü buluşturan sistemin henüz pilot kullanım aşamasında olduğunu söyledi.

Nörolog Dr. Rea Lehner

Lehner, asıl hedefin felçli hastaların beyin gücüyle tekerlekli sandalyelerini kontrol etmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Yapılan çalışmanın amacı; zihin gücünü ileride tekerlekli sandalyeler üzerinde kullanmak... Bu anlamda bilgisayar oyunları bilime yardım ediyor.

  • Sistemin geliştirilebileceğini belirten ETH Üniversitesi'nen Prof. Nicole Wenderoth ise "Kafatası çok iyi bir yalıtkan. Aynı zamanda beyni koruyor. Bu iyi bir şey ama bizim kas hareketlerinden gelen sinyallerle beyin sinyallerini ayırt etmemizi de engelliyor. Bilim ilerde bunu çözecektir" dedi.

Çocuklarınıza cep telefonu verirken bir kez daha düşünün!
Dünya Politika