Bilgisayarda oynanabilecek en iyi 10 savaş oyunu

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Savaş oyunları, kullanıcıların en bağımlı olduğu oyunlardır. Aksiyonun hiç eksik olmadığı ve oynayanları sürekli aktif tutmayı başaran bu oyunlar her zaman en fazla tercih edilen kategori oldu.

Bazı oyunlar vardır, size bilgisayar başında otururken o anı yaşıyormuş gibi hissettirir. İşte sizi gerçek bir savaş içindeymişsiniz gibi hissettiren en iyi 10 savaş oyunu…

Bilgisayarda oynanabilecek en iyi 10 araba yarışı oyunu
Teknoloji

10. Battlefield 1

Silahlardan küreklere kadar birçok şeyle savaşmaya imkan veren oyunda kendinizi bir anda atmosfere girmiş buluyorsunuz. Çanakkale Savaşı'nın da yer aldığı oyunda bu savaş bizim yaşadıklarımızdan değil onların gözünden aktarılıyor. Gelibolu'da Türklerin karşı tarafa koyulduğu oyunda İttifak askerleri Gelibolu sahiline giriyorlar ve tek amaçları İstanbul‘a yürümek. Tabi bunu anca oyunda yaparlar ;)

9. Titanfall 2

ilgi çekici FPS mekanikleri ve titan savaşlarıyla öne çıkan Titanfall 2'de Titan ile olan ilişkiniz, onu nasıl kullandığınız maçların kaderi açısından hayati önem taşıyor. Respawn Entertainment tarafından geliştirilen oyunun yayımcılığını ise Electronic Arts üstlendi. 

8. Sniper Ghost Warrior 3

Ghost Warrior 3’ün en iyi olduğu konu, elit bir keskin nişancı simülasyonu diyebiliriz. Keskin Nişancı, Hayalet ve Savaşçı olarak üç farklı oynama tarzına sahip oyunda keskin nişancı tüfeğiyle suikastten karşı karşıya çarpışmaya kadar birçok sahne mevcut.

7. Call of Duty: Infinite Warfare

İstediğimiz herhangi bir göreve girebildiğimiz oyunda diğer serilerden farklı olarak yeni güncelleştirmeler bulunuyor. Uzay teknolojilerinin çokça kendini gösterdiği oyunda denenen farklılıklar senaryoyu biraz çelişkili bir hale getirmiş. 

6. Verdun

1916'da gerçekleşen ünlü Verdun Savaşı'ndan esinlenerek geliştirilen oyunda gerçekçi 1. Dünya Savaşı silahları ve gerçek üniformalar kullanılıyor. Tarih temalı oyunlara ilgi duyuyorsanız Verdun tam sizin aradığınız bir oyun olabilir. 

5. Halo Wars 2

Oyuncu yönetiminin oldukça rahat yapıldığı oyunda oynayıcıyı içine alan bir atmosfer de başarıyla oluşturulmuş. Oyunda insanlığı, düşman bir yaratık ırkına karşı savunmanız ve onları yok etmeniz isteniyor. 

4. Days of War

Days of War, günümüz teknolojisi kullanılarak geliştirilen bir 2. Dünya savaşı oyunu. Normandiya Çıkarması gibi tarihin önemli çatışmalarını konu alan oyunda yine aksiyonun diri tutulması için öldükten sonra yeniden doğma süresi kısa tutulmuş. Oldukça yüksek grafik kalitesine sahip oyun yine 2. Dünya savaşının atmosferini bizlere yaşatmayı başaran oyunların arasında yer alıyor.  

3. Rising Storm 2 Vietnam

İsminde de geçtiği gibi Vietnam savaşını konu alan oyunda Amerikalılara karşı savaşan Vietnam askerini veya Vietnam’ı işgal etmek isteyen Amerika askerini oynuyoruz. Oyun çok kontrollü ilerlemenizi beklerken istediğiniz gibi hareket etmenize fırsat vermiyor. 

2. Sniper Elite 4

1940’ların İtalya’sını konu alan oyunda Karl Fairburne adlı bir keskin nişancıyı yönetiyoruz. İkinci Dünya Savaşı sırasına denk gelen oyun, İtalyan halkıyla silahlı direnişçileri bir araya getirerek dönemin faşist diktatörü Benito Mussoline’ye karşı çetin bir mücadele verdiriyor. Keskin nişancı oyunlarını sevenlerin favorisi olan oyun kısa sürede en iyi savaş oyunları arasında kendine yer buldu. 

1. Call of Duty WW2

İkinci Dünya Savaşı temasıyla gelen en iyi savaş oyunu savaşın doğu cephesinde değil batı cephesi yani Fransa topraklarında geçiyor. Oldukça ilginç bir karakter sitemine sahip oyunda merminiz veya canınız bittiğinde mermi taşıyan veya can taşıyan karakterler hemen size yardımcı oluyor. Yani oluşturulmak istenen cephe savaşı atmosferi başarıyla oluşturulmuş diyebiliriz. Öldükten 3 saniye sonra oyuna girebildiğiniz oyun oldukça hızlı yapısıyla da sizi sürekli aksiyon içinde tutmayı başarıyor.