Bilgisayarda oynanabilecek en iyi 10 strateji oyunu

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Strateji oyunlarının bilgisayar başındayken bir ordu veya bir devlet yönetiyormuş gibi hissettiren bir yanı vardır. Biz de oynarken kendinizi güçlü ve zeki bir lider olarak göreceğiniz en iyi 10 strateji oyununu sizler için derledik.

Bazı oyunlar vardır, size bilgisayar başında otururken o anı yaşıyormuş gibi hissettirir. İşte sizi gerçek bir komutanmış gibi hissettiren en iyi 10 strateji oyunu...

Bilgisayarda oynanabilecek en iyi 10 araba yarışı oyunu
Teknoloji

10. SuperPower 2

11 Ekim 2004 yılında piyasaya sürülen oyunda BM'ye üye olan ülkelerden birisini alıp stratejimiz ile ülkemizi geliştirmeye çalışıyoruz. Oyun, başlangıçta hangi ülkede olursanız olun o devlette var olan partilerden birini seçmenizi istiyor. Gerçeklikçe büyük bir bağlantısı olan oyunda askeri, ekonomik ve siyasi amacınız doğrultuda hareket edilen oyun diğerlerine göre biraz zor ve karmaşık. 

9. Homeworld

İlk kez 3 boyutlu bir uzay-strateji oyunuyla bizi tanıştıran Homeworld, yıllara meydan okumayı başarıyor. Kendinden sonra gelen uzay strateji oyunlarının öncüsü olarak görülen HomeWorld çıktığı yıla göre üstün yapıdaki grafikleriyle oldukça beğenilmişti.

8. Rise of Nations

Age of Empires ile pek çok konuda benzerlik gösteren oyunda dikkat çeken özellikler bulunuyor. Bunların içinde ülkenizin sınırlarının olması, günümüz çağını da konu alması ve grafiklerinin çok başarılı olması. İstediğiniz milleti seçebildiğiniz oyun Moğol öncesi dönemde geçiyor. Oyunda oluşturulan şehirler değiştirilebiliyor ve böylelikle fethedilen yerlerden istenileni başkent yapılabiliyor.

7. Supreme Commander 2

Chris Taylor tarafından oluşturulan Supreme Commander 2, oyunun zevkini almak isteyenleri biraz pratik yapmaya zorluyor. Teknoloji ve bilim kokan oyun, kaliteli görselleriyle de gönülleri fethetmeyi başarıyor. 

6. Age of Empires III

Oyuncular tarafından en beğenilen seri olan Age of Empires’in bir diğer beğenilerek oynanan oyunu 3.serisi oldu. Oyun, Amerika’nın keşfinin ardından, Avrupalıların Amerka’da 16.yy ile 19.yy tarihleri arasındaki kolonileşme faaliyetini ve ABD’nin kuruluşunu temel alıyor. Oyunun Türkler yani bizim tarafımızdan en beğenilen yanı ise Osmanlı İmparatorluğu’nun seçilebilen imparatorluklar arasında olması oldu. 

5. WarCraft III

Blizzard Entertainment tarafından üretilen oyun, WarCraft serisinin üçüncü oyunudur. Orklar ve insanların savaşını anlatan oyun dünyada en fazla satan oyunlar arasına girmeyi başararak birçok yerden yılın oyunu ödülünü kazanmıştır. Seçilen karakterin gelişimi ve güçlenmesine dayalı oyun yaratık öldürmek gerekiyor. 2010 yılında satışa sunulan oyun, üç boyutlu bir grafik motoruna sahip. 

4. Command and Conquer: Red Alert 3

Birbirinden güzel sahnelere sahip bu oyunda Yükselen Japon İmparatorluğu , Sovyetler ve Müttefikleri alabiliyoruz. Tanıdık yüzlere ve birbirinden etkileyici savaş araçlarına sahip bu oyunun en çok beğenilen noktası ise sinema çekimi gibi duran sahneleri. II. Dünya Savaşı'nın yaşanmadığı bir paralel evren'de geçen oyunda klasik taraflar, müttefikler ve Sovyetler ile beraber oyunda Yükselen Güneş İmparatorluğu Japonya yer alıyor. 

3. StarCraft II

WarCraft III'de olduğu gibi yine Blizzard Entertainment tarafından geliştiren oyun, yayıncı şirket Activision Blizzard tarafından satışa sunuldu. Askeri bilim kurgu türünde bir strateji oyunu olan StarCraft II’de üç oynanabilir ırk bulunmaktadır: Terran, Zerg ve Protoss. 

2. Civilization V

Civilization 5 , şüphesiz bu serinin en iyi oyunu. Seçtiğimiz bir medeniyeti geliştirme amacımız bulunan oyun şüphesiz strateji oyunları arasında çok önemli bir yere sahip. Oldukça özel hazırlanan haritaların bulunduğu Civilization V, ülke yönetimi deneyimi yaşamak isteyenler için bulunmaz bir oyun diyebiliriz. Çoklu oyuncu desteği sayesinde arkadaşlarınızla eğlenceli vakitler geçirmenizi sağlayan oyunu bilgisayarınızda bulundurmanızı şiddetle tavsiye ederiz. 

1. Age of Empires II

Age of Empires II, sadece serisinin değil gelecekte geliştirilecek tüm strateji oyunlarının atası olarak kabul edilecek efsanelik düzeyine sahip. Oyun piyasasında fırtınalar estiren ve bir neslin göz bebeği olmayı başaran Age of Empires II, uygarlık tarihini en güzel şekilde anlatıyor. Çoklu oyuncu modu kapsamında çok özel haritalara sahip olan oyun, size arkadaşlarınızla beraber saatler geçirebileceğiniz kadar eğlenceli bir ortam yaşatır. 

Şunu söylemeden edemeyeceğim; İmkanı olup da bu oyunu atlayan kişiler lütfen kendine iyi bir oyuncuyum demesin, çünkü bunu oyun tarihine yapılmış bir ihanet sayarız.