Bir dönemin en popüler pop müzik grupları: Hepsi ve 4 YÜZ

HABER MASASI
Abone Ol

İtiraf edin; siz de stickerlarını biriktirip, rozetlerini çantalarınıza takıyordunuz...

2005 yılında başlayıp 2012 yılında son bulan, üzerilerine gelen birçok taklit grup olsa da zirvedeki yerlerini hep koruyan 2 müzik grubuydu onlar. Aynı yapımcı ile çalıştıkları için birbirlerini taklit ettikleri düşünülse de yaptıkları işler ile bir dönemin çocuklarının ve ergenlik çağındaki gençlerin en sevdikleri oldular. Yer aldıkları dönem içerisinde elde ettikleri başarılara ve çalışmalara bir daha bakıp bir derleme içerik hazırlayalım istedik.

0. Grup Hepsi
2005 yılında 4 tane genç kızdan oluşan bir grup müzik piyasasında yer edinmeye başladı. Çocukluktan bu yana yakın arkadaş olan ve aynı okullarda okuyan, konservatuar öğrencisi Gülçin,Yasemin,Eren ve Cemre'den oluşan bu grup; en büyük hayalleri olan girl band projesini grup üyelerinden Cemre'nin annesi olan Şebnem ÖZBERK'in menajerliğinde gerçekleştirmişti. İlk albümleri “1” stardium etiketiyle yayınlandı. Grubun diğer 3 albümü de bu şirketten çıktı. İlk çıkış parçaları ise Mete ÖZGENCİL ve Temel ZÜMRÜT imzalı olan “Olmaz Oğlan” oldu.
0.
İyi bir çıkış yakalayan grup, o zamanlar henüz piyasada olmayan Murat BOZ ile düet yaptıkları “Yalan” parçasına 2.kliplerini çektiler. Şarkı listelerde 1 numaraya kadar çıktı. Sonrasında albümün son 2 klibi olan “Herşeye Rağmen” ve “Üç Kalp” geldi. Üç kalp , grubun kliplenen tek slow şarkısıydı ve aynı zamanda bir cover'dı. İlk albümle birlikte kısa sürede gelen şöhret sürecinde; Dikkat Şahan çıkabilir! , Avrupa Yakası vb. birçok televizyon dizi ve programına konuk oldular.
0.
Bu dönemlerde belirli markaların yüzü olup kampanya dahilinde firmaların bilboardlarında yer aldılar ve reklam filminde oynadılar. Sezen AKSU ile düet yapıp, yaz turnelerine çıktılar. Aynı dönemlerde 2. albüm “2” geldi. Ve grup, “Kısık ateşte 15 dakika” filminde rol aldı. Albümden sadece “Kalpsizsin” ve “Aşk Sakızı” şarkılarına klip çekildi.
0.
Bu süreçte grup iyice yükselişe geçmiş ve çocukların en sevdiği grup haline gelmişti. Onların bu başarısı yapımcılarında dikkatini çekti. Ve Hepsi grubu , “Hepsi 1” adlı dizide 1 sezona yakın başrol de rol aldı. Dizinin başlayacağı sezon Show Tv'nin yeni sezon tanıtım müziklerini de seslendirdiler.
0.
Dizinin bitiminin ardından Hepsi albüm dışı 2. kliplerini yayınladı. Dönemin en popüler çizgi filmi olan Winx Club'ın sinema filmi için 2 şarkılık bir single albüm yayınlayan grup “Sen Bir Tanesin” şarkılarını kliplendirdi.
0. 2008 yılında 3. albüm geldi.
10 cover 1 yeni şarkıdan oluşan bu albümün sadece 2 şarkısı kliplenebildi. Albümün yeni şarkısı Kenan DOĞULU imzası taşıyordu. Şarkının adı “4 Peynirli Pizza” idi ve DOĞULU bu şarkıyı Hepsi için yazmıştı.
0. Gülçin'siz Hepsi
Grup, Hep Bana şarkısının klibini de yayınladıktan sonra ayrılma dedikodularıyla sarsıldı. Grubun en güçlü sesi Gülçin'in evlenip Dubai'ye yerleşeceği konuşuluyordu. Bu haberler yalan çıksa da Gülçin'in ayrılma haberi gerçekleşti ve grup yollarına 3 kişi devam etme kararı aldı. Gülçin ise çok geçmeden ilk solo albümü “Bravo”yu yayınladı. Grup Hepsi ise yine çok geçmeden “Geri Dönüşüm” albümünü yayınladı. DokuzSekiz müzik etiketiyle yayınlanan bu albümden 4 şarkıya farklı zaman aralıklarıyla klip çekildi.
0.
Bu süreçte yine Winx Club filmi için 2 şarkı okudular ve bir klip yayınladılar. Volga Tamöz projesinde yer alıp Murat DALKILIÇ ile birlikte düet yaptılar. Bu çalışmaların ardından son klipleri “Uğraşma” ve son şarkıları “Fındık Kadar” yayınlandı. Grup son olarak yakın zamanda “İşte Benim Stilim All Star” programında görüldü.
0. 4 YÜZ
2007 yılında 2 kız ve 2 erkekten oluşan bir R&B/Pop müzik grubu piyasaya merhaba dedi. Yayınladıkları ilk klip olan “Dandini” yayınlandığı ilk gün internet ortamında tıklanma rekoru kırdı. Uzunca süren bir eleme sonucunda kurulan grup; konservatuar öğrencisi ve mezunu olan Gülnur,İlkay,Didem ve Onur'dan oluşuyordu. Her biri hocalarının önerileri ile bu elemelere girmişti. Grubun mottosu: “Aynı anda hem şarkı söyleyebilen hem de dans edebilen bir grup” idi. Grubun isim babası ise üyelerden Onur KIRIŞ oldu. Grup , mottoya uyar bir şekilde çoğunlukla canlı ve halt – play söylemeye özen gösterdi.
0.
İlk albümleri “4 YÜZ” ile hızlı bir çıkış yakalayan grup, ard arda “Kız Kıza”, “Salla”, “Ne Senle Ne Sensiz” ve “Karşındayım” şarkılarına klip çekti.
0.
Kliplerinde hep animasyon teknikleri kullanmalarıyla dikkat çeken grup, dönemin popüler çocuk dizileri “Selena” ve “Bez Bebek” de rol aldı.
0.
Çocukların büyük sevgisini kazanan grup böylelikle Grup Hepsi'ye rakip olarak gösterilmeye başlandı ve internet üzerinde “Hepsiciler” ve “4 Yüzcüler” şeklinde hayran grupları oluşmaya başladı.

0.
Grup, ilk albümün başarısıyla birlikte Algida Max sponsorluğu kapsamında yaz konserleri verdi. Aynı sene içerisinde ise ilk kez Beyaz Show programında açıkladıkları ilk soundtrack çalışmasına da imza attılar. Türkiye'de ilk kez yapılan fantastik çocuk filmi “Çocuk”un soundtrack şarkısı için grup ile anlaşıldı. Sözlerini Gülnur GÖKÇE'nin yazdığı müziğini ise Uluğ AYDENİZ'in bestelediği filmin yönetmeni Onur ÜNLÜ idi. Fakat şarkıya klip çekilmedi.
0. 2. Albüm: + Enerji
Bu albüm 1.'sinden daha iyi oldu fakat sadece 3 şarkıya klip çektiler. Çıkış parçaları “Aşk Yok” oldu, albümde ayrıca bir bonus cd vardı. Bu kısımda ilk albümden “Dandini”,”Kız Kıza” ve “Salla” şarkılarının remix versiyonu, 2.albümden “Uçalım mı?” şarkısının remix ve club mix versiyonu bulunuyordu. Albümün en çok ön plana çıkan şarkısı ise “Uçalım Mı?” oldu. Şarkının klibi “4 Yüz” parti konseptinde çekildi. Şarkının remix versiyonları bazı yayınlarda da kendisine yer buldu. 3.klip ise bir Sezen AKSU cover'ı olan “Deli Gönlüm”e çekildi. Şarkı bazı müzik listelerinde 1. sıraya yerleşti.
0.
Grup , rahmetli Uzay HEPARI için özel hazırlanan “Uzay HEPARI Sonsuza” albümünde yer aldı ve Cahit BERKAY ile birlikte “Masum Değiliz” parçasını yorumladı ve şarkı kliplendi. 2009 yılında “İyi Düşün Taşın” şarkısının cover'ı olan 3. albüm ile son kayıtlarını yayınladılar. Aynı yıl içerisinde Romanya'da düzenlenen şarkı yarışması ”Golden Stag”a temsilci olarak seçildiler. “Let Me Try”ve “Flying Away” şarkıları ile yarışan grup yarışmanın ardından “İyi Düşün Taşın” klibini yayınladı ve bu klip, son klipleri oldu.
0. Dağılma dönemi
Sonraki süreçte solo kariyerlere yönelen grup sadece konser verdi ve televizyon programlarına konuk oldu. 2011 yılında ise resmi olarak ayrıldılar. Gülnur ve İlkay müzik kariyerine devam ederken, Onur sunuculuk ve dublaj yönetmenliği, Didem ise 2. mesleği olan tasarımcılık alanında çalışmalarını sürdürmekte.
0. Bonus