Bir dönemin sonu: Kral TV kapanıyor

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Televizyon kanallarının özelleşmesinin ardından ilk video müzik kanalı olarak açılan Kral TV kapanıyor. Doğuş Grubuna ait kanal, NTV Spor'un ardından kapatılma tehdidiyle karşı karşıya kalmış ve çözümü Kral Pop, Kral World kanallarıyla birleşerek bulmaya çalışmıştı.

Uzan ve Özal ailelerinin birlikte kurduğu televizyon özel kanallarının öncüsü olarak da bilinen STAR 1 kanalının yayın hayatına girmesinin ardından, birçok konsept kanalda peşi sıra yayın hayatına girdi. Bunlardan birisi de müzik ve video kanalı olan Kral TV oldu.

Doğuş Grubu medyadan çekiliyor mu? Ferit Şahenk yanıtladı
Hayat

Cem Uzan ve Ahmet Özal'ın özel girişimleri sonrası kurulan ve diğer tüm özel kanalların kuruluşuna öncü olan STAR 1 televizyon kanalı.

1994 yılında yayın hayatına başlayan Kral TV, Türkiye'nin ilk müzik kanalı olma özelliğini taşıyordu. 15 Haziran 2008 yılında el değiştirerek, Doğuş Grubu bünyesine 95 milyon dolar gibi büyük bir ücrete geçmişti.

Kral TV 1994 yılında yayın hayatına başlamıştı.

Teknolojiningelişmesi ve bu platformda birçok alternatifin oluşması, son dönemlerde Kral TV gibi yıllara meydan ve büyük bir kitleye hitap etmiş televizyon kanalının kapatılma durumuna gelmesi de diğer televizyon kanalları açısından ne kadar zor bir surece girildiğini gösteriyor.

Son yıllarda eski popülaritesinden uzak bir grafik sergilen Kral TV, bu yıl KralPop ve Kral World kanallarını da Kral TV bünyesine katarak yeni bir oluşuma gitmeye çalışmıştı. Doğuş Grubu, bünyesindeki video müzik kanalı ‘Kral TV'yi de kapatma kararı aldı.


  • Medyaradar'ın haberine göre, Doğuş Yayın Grubu, NTV Spor'un ardından Kral TV'nin de kapatılacağı duyurdu.