Bir Japon kadını kadar zayıf görünmeniz bu yemek alışkanlığında saklı

HABER MASASI
Abone Ol

Japon kadınlar dünyadaki en güzel ve zarif kadınlar arasında sayılıyor. Elbette bunun da bir sırrı var.

Elbette sizler de "Asyalılar bu kadar zayıf olmayı nasıl başarıyorlar" diye kendi kendinize sormuşsunuzdur. Genel geçer birçok yanlış bilgiye sahibiz. Biz sizlere özellikle Japon kadınlarının nasıl bu kadar zayıf ve fit kalabildiklerini gösteriyoruz. İşte Japon kadınlarının daima zayıf ve fit kalmasını sağlayan 5 neden
1. Kahvaltı günün ana yemeğidir
Kahvaltı, günün Japonya'daki en önemli yemeğidir. Tabaklarında; balık, pilav, omlet ve çaydan yapılmış soya tabağı bulunur.
2. Şeker oranı düşük tatlılar
Pirinç ile yapılmış tatlıları da Japonların, genelde az yağlı, düşük şekerli ve muhtemelen Batı lezzetlerini içermeyen tatlıları bulunmaktadır.

Kaynak: ( Brightside )

3. Zengin ve dengeli beslenme
Japonların yalnızca suşi yedikleri inanışı yanlıştır. Aksine gayet zengin bir beslenme şekline sahiptirler: Balık, sebze, soya, pirinç, meyve ve yeşil çay en çok tercih ettikleri menülerdir. Çoğunlukla yüksek kalorili besinleri tercih ederler. Mevsime göre bir beslenme şekline sahiptirler. Tazelik ve mevsime uygunluk büyük önem taşır ve genellikle mevsiminde olgunlaşan ürünleri tüketirler. Kışın geleneksel olarak et, balık ve sıcak içecekler; yaz sıcağında ise soğuk çorbalar, deniz ürünleri ve salata tercih ederler.
4. Pişirme yöntemleri
Japonlar geleneksel olarak yemeklerini; az miktarda yağ ile özel bir tepsiye dizmek,ızgara yapmak, buharda pişirmek veya kızartma yapmak yöntemleriyle hazırlar. Bu yöntemlerin avantajı; gıdaların besleyici özelliklerinin çoğunu elinde bulundurmasıdır. Japon mutfağının özü, doğal güzelliği, rengi ve lezzeti vurgulamaktadır. Japon kadınlar, mide ve karaciğere fazla yük olmayacak şekilde beslenmeyi tercih eder.
5. Ekmek yerine pirinç
Pirinç, her yemeğin önemli bir parçasıdır ve özellikle tuz veya tereyağı olmadan pişirilir. Daima küçük lokmalar ile beslenirler. Çok yemezler.