Birbirinden fantastik 7 Türk filmi

HAKAN KARA
Abone Ol

Türk sineması sadece dram ve romantik filmlerden, zengin kız fakir oğlan / fakir kız zengin oğlan tarzı filmlerden oluşmuyor. Dünya sinemasında yaşanan gelişmelerden etkilenen Yeşilçam, fantastik filmleri de içerisinde barındırıyor. İşte sizin için seçtiğimiz birbirinden güzel fantastik filmler:

Yeşilçam, tarihi bir geçmişe sahip; son dönemde çıkan filmlerden ibaret değil. Yıllarca düşük bütçelere sahip olmasına rağmen sevilen, beğenilen yapımlara imza atan Türk sinemasında daha çok yurt dışından ithal edilen fantastik yapımlara imza atsak da, akılda kalan birçok fantastik film yer alıyor. (Hatta sinema forumlarında 300'e yakın bir Fantastik Türk Filmleri listesi paylaşılıyor ki tamamını bu adresten inceleyebilirsiniz

İşte “Fantastik Türk Filmleri” denince akla gelen 7 filmi sizler için paylaşıyoruz. Bu filmleri dünyanın en büyük video paylaşım sitesi olan YouTube üzerinden ücretsiz izleme şansına da sahipsiniz.
1. Uçan Daireler İstanbul’da
Yönetmen: Orhan Erçin
Biri muhabir, diğeri fotoğrafçı iki beceriksiz gazeteci, haber atlatmanın peşinde, dünyadan bihaber koşuşturmaktadır. Rakip gazetelerde boy boy UFO haberleri yayımlanırken, onlar patrondan azar işitmekle meşguldür. Nihayet işe koyulduklarında, UFO'larla ilgili bilgi edinmek üzere rasathanenin yolunu tutarlar. Şans bu defa yüzlerine gülmüş, Merih'ten gelen uzay aracı rasathanenin bahçesine iniş yapmıştır.

Uçan Daireler İstanbul'da, yönetmenliğini ve senaristliğini Orhan Erçin'in üstlendiği, 1955 yılı Türk yapımı bir bilim kurgu/komedi filmidir.
2. Turist Ömer Uzay Yolunda
Yönetmen: Hulki Saner
Sadri Alışık'ın başrolünü oynadığı 1973 yapımı filmin senaryosu ise Ferdi Merter'e ait. Filmin yapımcı ve yönetmen kadrosunda ise Hulki Saner yer alıyor. Sadri Alışık'ın dokuz filmde canlandırdığı Turist Ömer karakterinin son filmidir. Uzay Yolu (Star Trek) dizisinin 1966'da yayımlanmış The Man Trap adlı ilk sezon bölümlerinden birinin uyarlaması olan film, Uzay Yolu'nun ilk sinema uyarlaması olarak dikkat çeker.
3. Süpermen Dönüyor
Yönetmen: Kunt Tulgar
Tayfun dünyaya ana rahminden değil de roketle geldiğini öğrenir. Aynı zamanda Dünya gazetesinde çalışan Tayfun ve profesör kızı, gazeteci Alev'in kripton taşını ele geçirmeye çalışan kötü adamlara karşı mücadelesini konu alan devam filmidir. Dönem şartları ile ancak bu kadarı çekilebilmişti!
4. Kilink: Soy ve Öldür
Yönetmen: Yılmaz Atadeniz
Oyuncu kadrosunda Reha Yurdakul, Suzan Avcı, Yıldırım Gencer, Cahit Irgat, Meriç Başaran gibi isimlerin yer aldığı 1967 yapımı bir bilim kurgu, fantastik filmdir. Filmin İngilizce alt yazısı ile birlikte yayınlanan sürümü internete yüklendi.
5. Üç Süpermen Olimpiyatlarda
Yönetmen: İtalo Martinengi
1984 yapımı filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Köksal, Oktar Durukan, Kadir Kök, Levent Çakır, Filiz Özten gibi isimler yer almaktadır. Dünyalıların biricik olimpiyat oyunları zevkini baltalamak isteyen uzaylı suç şebekesi karşısında bir değil tam üç superman buluyor. 1984 Yaz Olimpiyatları ya da resmî adıyla XXIII. Olimpiyat Oyunları, resmi olarak 1984 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles kentinde düzenlenmişti fakat kahramanlarımız İstanbul'da ve geçmişe gidiyorlar. :)
6. Yarasa Adam Bedmen
Yönetmen: Savaş Eşici
Batman'in Yeşilçam sürümünde Betmen ve Robin kötülere karşı mücadele ediyor. Başka bir esprisi yok. Filmin oyuncu kadrosunda Altan Günbay, Emel Özden, Levent Çakır, Mehmet Uğur, Funda Ege gibi isimler yer alıyor.
7. Dünyayı Kurtaran Adam
Yönetmen: Çetin İnanç
Türk yapımı fantastik filmler arasında en popülerlerinden biridir. Hatta dünyanın en kötü filmleri listesinde bir ara lider durumdaydı. Fakat Türk sineması açısından büyük bir öneme sahiptir. Film yönetmeni Çetin İnanç'ı üne kavuşturmuştur. Filmin senaryosunun Cüneyt Arkın'a ait olduğunu da belirtelim. Filmin konusu ise; İki Türk uzay pilotu, rutin bir görev esnasında bilinmeyen bir gücün çekim alanına girerler ve uzay araçları bilmedikleri bir gezegene düşer. Bu gezegende dünyayı bekleyen büyük tehlikeyi öğrenirler.

Kendini ücretsiz ve herkese açık erişilebilinir bir çevrimiçi dijital kütüphaneyi kurmaya ve bunun devamını sağlamaya adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Internet Archive filmi ücretsiz olarak indirime açmıştır. Filmi ücretsiz olarak indirmek isteyenler

Dünyada Shocking Videos etiketi altında pazarlanan film için Türk Star Wars'u tabiri kullanıldığını da hatırlatalım.