BM, koronavirüsle ilgili iki senaryoyu açıkladı ve aşı için zaman verdi

HABER MASASI
Abone Ol

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, koronavirüs pandemisinden sonra dünyayı bekleyen iyi ve kötü iki senaryoya dikkati çekti. Guterres, COVID-19 aşısının 9 ay içinde ortaya çıkacağını ifade etti.

İsveç’te yayın yapan Aftonbladet'e konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e göre, birinci iyimser senaryoda ülkeler mevcut durumla başa çıkabilecek. Buna göre, kuzey ülkeleri başarılı bir iyileşme planı geliştirecek ve gelişmekte olan ülkeler yardım alacak.

"Aşı 9 ay içinde bulunabilir"

  • COVID-19 aşısının dokuz ay içinde ortaya çıkacağı ve herkesin ulaşabileceğini umut ettiğini dile getiren Guterres, olayların bu şekilde gelişmesi ve ekonominin iyileşmeye başlaması durumunda, iki ya da üç yıl sonra dünyanın normale dönebileceğini ifade etti.

Antonio Guterres

"Yeni virüs salgınları ortaya çıkabilir"

Sputnik'in aktardığına göre; Guterres, ülkelerin eylemlerini koordine etmemesi durumunda kötümser bir senaryonun ortaya çıkmasının mümkün olduğunu belirterek, yeni virüs salgınlarının ortaya çıkacabileceğini ve gelişmekte olan ülkelerdeki durumun daha da kötüleşeceğini kaydetti.

Aşı üzerinde yürütülen çalışmaların uzun sürmesi veya bunun için sıkı bir rekabetin başlamasının yanı sıra, bundan ekonomik açıdan daha güçlü ülkelerin faydalanmasının da durumu kötüleştireceğini belirten Guterres, "Bu senaryo hayata geçirilirse, ayrımcılığın, popülizmin ve yabancı düşmanlığının nasıl büyüdüğüne tanık olacağız" dedi.