BTK uyardı: Facebook'ta dayınızı etiketlerken bir kez daha düşünün!

HABER MASASI
Abone Ol

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, şifre belirleme konusunda sosyal medya ve internet kullanıcılarını çarpıcı bir soruyla uyardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal ağlarda kişisel verilerin güvende kalması için önemli uyarılar yapmaya devam ediyor. Son olarak Facebook'taki etiket sistemini konu alan BTK, siber hırsızların kredi kartı bilgilerine erişebildiğini ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini bildirdi.

BTK, sosyal medya kullanıcılarını "Dayınızı ve dayınızın oğlunu Facebook’ta etiketlediğinizi düşünün. Listenizde 500 arkadaşınız varsa bu 500 arkadaşınızla anne kızlık soyadınızı paylaştığınızın farkında mısınız?" şeklinde çarpıcı bir soruyla uyarıyor.

En güvenli mesajlaşma uygulaması hangisi?
Teknoloji


Yalnızca sosyal medya değil; tüm internet servislerinde karışık algoritmalı şifreler belirlemek gerekiyor. Yani belirli bir sıralamaya göre ilerleyen tekdüze bir şifre belirlemek siber saldırganların hedeflerine çok kolay ulaşmasına sebep oluyor. Bu hususta ilk aşamada kullanıcıların güçlü bir şifre belirlemesi şart. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Facebook'taki gizlilik ayarlarının da büyük önem taşıdığını ifade ediyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Mart sonunda yaptığı açıklamada siber saldırıların 2016 yılına oranla altı kat arttığını da bildirmişti.

BTK'nın internetşifresi belirleme hususunda yaptığı uyarı tam olarak şu şekilde:

  • "Şifreleriniz en az 8 karakter olmalı. Şifreleriniz özel karakterler içermeli ( @#$%^& ). Şifreleriniz hem küçük hem büyük karakter içermeli (v,V). Yaygın kullanımlar ( 123,abc ) doğum tarihiniz, kullanıcı adınız ya da diğer kişisel bilgilerinizi içeren bir şifreniz olmamalı. Bütün hesaplarınız için farklı şifreler belirlemelisiniz."

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan: Siber saldırılar altı kat arttı
Teknoloji