Bu haftanın en ilgi çekici 6 uzay fotoğrafı

NAZİF MENTEŞ
Abone Ol

Bu hafta içerisinde NASA'nın ve Güney Avrupa Rasathanesi'nin yayınladığı uzaydan çekilmiş 6 fotoğraf bakanları ciddi derecede etkilemeyi başarıyor...

NASA ve Güney Avrupa Rasathanesi, uzayla ilgili en ciddi çalışmalar yapan kurumların başında geliyor. Bu kurumların önemli bir özelliği ise yaptıkları gözlemlerden, kaydettikleri her fotoğrafı kamuyla paylaşma gibi bir misyonları olması. İşte NASA ve Güney Avrupa Rasathanesi'nden gelen bu haftanın en etkileyici altı fotoğrafı...

NASA'nın keşif aracından öz çekim!
Teknoloji

0.
Dünya'nın 900 ışık yılı uzaklığında bulunan kırmızı yıldız U Antilae'nin Güney Avrupa Rasathanesi'nden çekilen fotoğrafı. 
0.
300163 olarak kodlanan bu Astroidlerin bir kuyruklu yıldız olduğu sanılıyordu. Bu çekilen video ile birlikte birbirlerinin yörüngesinde dans eden iki ayrı asteroid olduğu anlaşıldı. 5000 yıl önceki halini gördüğümüz bu görüntü de asteroidlerin arasında sadece 95 kilometre var. Muhtemelen şimdiye kadar bu iki nesnenin birbirleriyle çarpışıp bu dansı durduğu düşünülüyor. 
0.
Jüpiter'e 7563 kilometre uzaklıkta bulunan Juno Uzay Aracı'nın çektiği görselin, renklendirilmiş hali. 
0.
NGC 6753 adı verilen spiral galaksi sistemi. İçindeki mavi ışıklar yeni oluşmaya başlayan yıldızları gösteriyor. 
0.
Bir önceki yıldızın daha yakından ve iki farklı filtreyle çekilmiş hali. Bu arada aradaki uzaklık nedeniyle bizim gördüğümüz yıldızın 3000 yıl önceki haliymiş. 
0.

Cassini uzay aracının ölümüne gitmeden önce çektiği son fotoğraflardan biri. Satürn'ün uydusu Lapetus'un bir görüntüsü.