Bu kez de iPhone 6 Plus patladı

HABER MASASI
Abone Ol

Avustralya'da batarya sorunları sebebiyle iPhone 6 Plus'ını tamire getiren bir kişi, görevliye durumu anlatırken ekrana fazla baskı uyguladı ve telefon bir anda patladı.

Mevcut batarya teknolojileri gereği akıllı telefonların sıcaklık, basınç ya da fiziksel darbe sebebiyle patlama olasılıkları çok yüksek. Hatta bunun dünya genelinde yaşanan yüzlerce farklı örneği var. Her ne kadar son bir yıllık süreçte daha çok Galaxy Note 7'lerin patlama haberleri gündeme gelse de aslında marka ve model farketmeksizin bu tip sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Samsung'dan önemli Galaxy Note 7 açıklaması
Bu kez de Samsung bataryalarını üreten fabrikada yangın çıktı
Son olarak Avustralya'daki bir telefon mağazasında patlama olayı yaşandı. Batarya sorunları ve ekranın çatlak olması sebebiyle iPhone 6 Plus'ı mağazaya getiren bir kişi, kılıfı çıkarıp yetkiliye sorunları tarif ederken ekrana biraz fazla baskı uyguluyor ve telefon bir anda patlıyor. Hatta patlamanın şiddetiyle telefon ekranı gövdesinden ayrılıyor.
iPhone 6 Plus, Avustralya'daki bir telefon mağazasında patladı ve yanmaya başladı.

Mağaza yetkilisi, telefonun ateş alma olasılığına karşı yangın tüpüyle müdahale ediyor ve oluşabilecek sorunları ortadan kaldırıyor. Ancak videonun ilerleyen saniyelerinde görülebildiği gibi patlamanın etkisiyle telefonun tüm bileşenleri kül olmuş.

Akıllı telefon, tablet ve diğer mobil cihazlar için yeni geliştirilen yeni batarya teknolojileri, patlamaları çok büyük bir oranda etkileyecek ve güvenliği bir üst noktaya çıkaracak.
Yeni batarya teknolojisi yolda: Artık telefonlar patlamayacak
0. İşte iPhone 6 Plus'ın patlama anı!