Bu uygulama ile başkalarının telefonunuza bakmasını engelleyebileceksiniz

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Güvenliği ile adından söz ettiren akıllı telefon üreticisi BlackBerry kullanıcıların daha rahat dolaşmasını sağlayacak bir uygulama geliştirdi.

Yeni uygulamanın asıl amacı ise topluma açık alanlarda telefonunuza bakmak istediğinizde ekranınıza bakan gözleri engellemek. Privacy Shade isimli uygulamayla kullanıcılar telefonunda daha rahat gezebilecek gibi görünüyor.

Hayatımızın hemen her alanında gördüğümüz ve hemen her şeyimizi sakladığımız akıllı telefonlar çağımızın olmazsa olmazlarından. Bu akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla da mahremiyet giderek azalıyor diyebiliriz. Ancak özellikle bazı durumlar var ki önüne geçebilmek biraz zor. Karşımızda veya yanımızda oturanın gazetesini okuma kültürü şimdilerde akıllı telefonlarda kendini gösteriyor.

Toplu taşımalarda telefonlara istenilmeyen bakışların oranı maalesef her geçen gün artıyor ve bu durum insanları çok fazla rahatsız ediyor.

Bu fotoğraf crackberry.com sitesinden alınmıştır.

İşte Blackberry şirketi tam da bahsettiğimiz bu durumu görmüş olacak ki buna karşı bir uygulama geliştirdi. Geliştirilen Privacy Shade adlı uygulama ile telefonunuzun ekranı kapalı görünecek. Ekranda yer alacak imleç kullanıcıların görmek istediği yerleri görmek istedikleri kadar gösterip ekranın kalan kısmını kapatacak. Ekranın kapalı kalacak kısmı da yine kullanıcılar tarafından ayarlanabilecek. Saydamlık ayarları sayesinde kullanıcılar kapalılık oranını dilediği gibi düzenleyebilecek.

Uygulamanın pazardaki açıklamasında şunlar yer alıyor:
  • Privacy Shade, hala tam ekranla etkileşimde olmanıza izin verirken, kontrol ettiğiniz küçük bir görüntüleme alanı haricindeki her şeyi engelleyerek çevrenizdeki kişilerin ekranınızı görmesini engeller.
  • • Özel içeriklerin görünebilirliğini kontrol etmek için Privacy Shade'i açın.
  • • Çevrenizdeki kişiler özel bilgilerinizi görmeden herkese açık ortamlarda özel bilgilerinizi görüntüleyin ve gönderin.
  • • Privacy Shade ile yalnızca tam olarak okuduğunuz alanı okuyun ve bu alana yazın.
  • • Bulunduğunuz ortama göre karartmanın saydamlığını ayarlayın.
Uygulamayı indirmek için buraya tıklamanız yeterli olacaktır.

Not: Uygulama sadece Android 5.0 üzeri sürümlere sahip Blackberry telefonlar için geçerli olacak.