Bylock'ta ikinci dalga: 20 bin kişilik liste belirlendi

HABER MASASI
Abone Ol

Darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonu kapsamında Bylock kullanan 20 bin kişi daha belirlendiği iddia edildi. Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.

MİT, FETÖ'cülerin iletişim sistemi Bylock programını kullanan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde, girişimi organize eden Gülen yanlılarının kullandığı Bylock iletişim sistemini kullanan kişilerce ilgili yeni tespitler yapıldı.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, cep telefonlarına indirilen özel bir programla işletilmeye başlanan Bylock sistemini ortaya çıkartan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 20 bin kişilik yeni bir liste belirledi.

Darbe girişiminin ardından MİT'in yaptığı çalışmalarla referans kullanıcıların verdiği şifrelerin yüklenmesiyle “çok güvenli" biçimde haberleşmeyi sağlayan sistemle ilgili daha önce devlet görevlilerinden oluşan 53 bin kişilik listenin ardından 20 bin kişilik ikinci liste hazırlandı.

MİT'teki uzmanlarca hazırlanan listede hemen her devlet kurumundan personelin yer aldığı ifade edildi. Liste, adli ve idari işlemler yapılması amacıyla ilgili kurumlara gönderilmeye başlandı. Yeni listede bu kez, daha üst düzeyde bazı devlet görevlilerinin de yer aldığı öğrenildi.