Çanakkale'de askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Çanakkale'de 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Çanakkale 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Çanakkale'nin iklimi nasıl? Çanakkale'nin meşhur yemekleri nelerdir? Çanakkale'de hangi aktiviteler yapılır? Çanakkale 3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı -Ezine-Çanakkale

Cezaevi jandarma eğitimi veren 3.Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden Çanakkale’nin Ezine ilçesine taşınmıştır. Eğitim şartlarının zorlu ve şehrin kış aylarındaki iklim koşullarının olumsuz olmasından dolayı acemi birlikleri için genellikle sıkı bir askerlik deneyimine neden olmaktadır.

Çanakkale hakkında kısa bilgi

Kıyılarıyla Avrupa ve Asya'yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği olan il iç ve dış turizmde önemli bir yer almaktadır.

Çanakkale'nin iklimi nasıldır?

Edremit Körfezinde Akdeniz iklimi hüküm sürerken, orta kısımda ve Gelibolu Yarımadasında havalar soğuk geçer Balkanlar üzerinden gelen soğuk rüzgarlar tesirli olur. Kar yağışı azdır. Yağış kış ve ilkbaharda fazladır.

Çanakkale'nin meşhur yemekleri nelerdir?

Güzide ülkemizin güzide şehirlerinden Çanakkale’de de birbirinden güzel yöresel yemekler var. Çorbasından etli yemeğine, sebzeli yemeğinden hamur işine kadar Çanakkale’ye özgü birçok yöresel yemek bulunmakta. Bunlardan bazıları ezine peyniri, sardalya balığı, peynir helvasıi simit lokumu.

Çanakkale'de yapılacak aktiviteler neler?

  • - Kaz Dağı’nı gezin.
  • - Ezine ilçesinde Kayacık Köyü Çığrı Dağı’nda Neandria Kalesini, Aleksandra Troas ve Koçali Köyü yakınlarında bulunan Yedi Taşlar kalıntılarını görün.
  • - Gelibolu'yu görün, Şehitlikleri ziyaret edin.
  • - Truva'yı gezin, tahta ata çıkın,
  • - En önemlisi Çanakkale Şehitliğini mutlaka ziyaret edin.

3'üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'na nasıl gidilir?

Özel Araç: İstanbul'dan Çanakkale'ye 7 saatte ulaşmak mümkün.

Otobüs: Çanakkale'ye Türkiye'nin her yerinden otobüs seferleri yapılmakta bu nedenle otobüs ile ulaşım oldukça kolay olmaktadır.

Deniz yolu: İstanbul'dan Çanakkale'ye 1.5 saatte ulaşabilirsiniz. Seferler günde 2 defa yapılıyor.

Uçak: İstanbul'dan Çanakkale'ye uçak seferleri mevcut. Günde tek sefer yapılan uçuş ile yarım saatte Çanakkale'ye ulaşabilirsiniz.

Bedelli askerlik için künye satmaya başladılar
Hayat

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı! Bedelli askerlik başvuru şubeleri nereler?
Gündem

Botlar bağlanacak: İşte madde madde 21 gün askerlik sürecinde verilecek eğitimler
Gündem