Çılgın Türkler iş başında: Borussia Dortmund'un Twitter sayfasını hacklediler!

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Hollanda'nın ırkçı politikalarını protesto eden Türk hacker'lar, birçok farklı devlet kurumunun sitesinden sonra Borussia Dortmund'un resmi Twitter hesabını da hackledi!

Geçtiğimiz hafta, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı faşist uygulamalar yapan Hollanda; Avrupa'daki çürümeye yüz tutmuş 'sözde demokrasinin' iç yüzünü bir kez daha gösterdi. Konuyla ilgili harekete geçen devlet yönetimi, diplomatik yaptırım uygulanacağını açıkladı.

İlk madde Hollanda Büyükelçisi'nin Türkiye'ye dönemeyecek olması. Üstelik Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Hollanda parlamentosu arasındaki Dostluk Grubu'nda Türkiye kısmının iptal edilmesi konusunda karar alındı. Buna ek olarak Hollanda'dan Türkiye'ye diplomatik uçuşların hepsi yasaklandı ve üst düzey toplantılar (planlanmışlar dahil) iptal edildi.
Türkiye'den Hollanda'ya 4 maddelik yaptırım
Diğer bir yandan Türk hacker'ların Hollanda'ya ve devlet kurumlarına karşı siber saldırıları devam ediyor. Hollanda'nın faşist karar ve uygulamalarına karşı harekete geçen Türk hacker'lar, birkaç gün içinde havalimanlarının web sayfalarından, devlet yönetimindeki birçok kurumun iletişim alt yapısına kadar birçok farklı sistemi hackledi.
Bir gece ansızın geldiler: Türk hacker'lar Hollanda web sayfalarını hackledi!

0. Borussia Dortmund'un Twitter sayfasını hacklediler!
Saldırılar spor kulüplerinin sosyal mecralarına kadar sıçradı. Son olarak Twitter'da mavi tik onaylı resmi Borussia Dortmund hesabı da Türkler tarafından ele geçirildi.

Elbette konuyu protesto eden ufak bir paylaşım da yapıldı. Durumun sosyal medya yöneticileri tarafından fark edilmesinden bir süre sonra tweet kaldırıldı.