Çocuklarınızı hastalıklardan korumanın püf noktaları

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Havalar her geçen gün soğuyor; uzmanlar kış mevsiminin kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, özellikle okullarda hızla yayılan virüsler konusunda uyarıyor. Havaların soğuması ile çocuklarınızın kapısını çalan hastalıklara dikkat!

Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda hızla yayılan virüsler, çocukları okul sıralarında yakalıyor. Üst solunum yolu problemleri, alerji ve bulaşıcı hastalık virüslerini okulda alıyorlar. Uzmanlar güneş ışınlarının etkisinin azaldığı bu dönemlerde yaşanan ani ısı değişimleri konusunda ebeveynleri uyarıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'sağlıkta şiddet açıklaması'
Hayat


İşte soğuk havalarda çocukların kapısını çalan hastalıklar!

0. Temizliğe dikkat!
Özellikle okul dönemi çocuklara hijyen eğitimi verilmesi oldukça önemli; aksi halde onları hastalıklardan korumak mümkün olmayacaktır.
0. Beslenme en önemlisi!

Kahvaltı başta olmak üzere, öğün atlamamasına ve vitaminli gıdalar tüketmesine özen gösterin.

0. Her mevsim ayrı bağışıklık: Alerji
Her mevsim geçişinde hastalığa yakalan çocuklar, ani soğuyan havanın etkisiyle çok sayıda alerjik reaksiyonla karşılaşabiliyor. Sonbahar alerjisi: İlkbahar kadar yoğun olmasa da sonbaharda da alerjik rahatsızlıklar oluşabiliyor.
0. Sancılı ağrılar: Sinüzit
Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonunu izleyen bu problem burun tıkanıklığı, koyu sarı-yeşil renkte burun akıntısı, ateş, diş ve baş ağrısı, burundan konuşma gibi yan etkilerle belirti gösterir. belirtileri var. Bu süreçte çocuklara olabildiğinde doğal yollarla müdahale etmeye çalışın. Buhar banyosu en etkili yöntem olacaktır.
0. Kulak ağrısı, ateş: Orta kulak iltihabı
Özellikle havaların soğumasıyla daha sık görülen orta kulak iltihabı, çoğunlukla üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle ortaya çıkıyor. Kulak ağrısı, ateş ve huzursuzluğa yol açan orta kulak iltihabı, erken teşhisle müdahale edilmesi gereken bir sorundur.
0. Gıda takviyesine ihtiyaç var: Grip
Genellikle soğuk algınlığı ile karıştırılan grip, nezlenin aksine çok daha ağır seyreden bir problemdir. Ateş, kas ağrıları, terleme, halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlerin daha yoğun yaşandığı çok daha ciddi bir hastalık olan grip, çocuklara özellikle birbirinden bulaşan hastalıkların başında geliyor. Tıbbi tedavinin yanında, beraberinde mutlaka gıda takviyesi de yapılması gerekiyor.
0. Boğaz iltihaplanması: Larenjit
Larenjit, yani gırtlak iltihaplanması hastalığı olarak bilinir. Enfeksiyon ya da tahriş sonucunda meydana gelen problem, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonundan birkaç gün sonra daha sancılı şekilde gerçekleşir. Bu yüzden öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonları için önlemler alınmalıdır.
0. En yaygın olanı soğuk algınlığı
Havaların soğumasıyla hem çocuklarda hem yetişkinlerde yaygın görülen hastalığın başında soğuk algınlığı geliyor. Ani hava değişimi, sıcaklık farklılığı ve alışamama sürecinin beraberinde getirdiği bu sağlık sorunu özellikle kapalı alanlarda bulaşıcı etkisini arttırıyor. Uzmanlar, özellikle bu dönemde mecbur kalınmadıkça antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini söylüyor. Hastalık boyunca bol sebze, meyve ve vitamin yönünden zengin besinler tüketilmesi tedaviyi hızlandıracaktır.