Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin sorularını cevapladı: YKS neden ertelenmedi?

HABER MASASI
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS öncesi video konferans yöntemiyle gençlerle buluşma programına katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS tarihinin önce ileriye atılıp sonra neden geriye alındığı sorusuna "Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini de maalesef etkiledi. Hassas bir çalışma yürüttük. Sınavın ilk tarihine en yakın zamanda yapılması uygun görüldü" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden gençlerle bir araya geldi. Söz konusu yayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YouTube kanalı, Facebook sayfası, Twitter ve Instagram hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

"Tüm çalışmalar sonucunda sınavın önceki tarihine yakın biz zamana çekilmesine karar verildi"

YKS tarihi çok önceden kamuoyu ile paylaşılmıştı. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini de maalesef etkiledi. Hassas bir çalışma yürüttük. Sınavın ilk tarihine en yakın zamanda yapılması uygun görüldü.

Sınavın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden yarın ve öbür gün sadece önlerindeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum. Bu tarihle öğrencilerin gereksiz stres yaşamasının önüne geçildi. Sınav tarihinin turizme göre belirlediği iddiası spekülasyondur.

  • Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK'te yapılan hazırlıklar yanında, pedagoglar, öğrenciler velilerle birlikte yoğun istişareler gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar sonunda sınavın asıl tarihine en yakın zamanda yapılmasının öğrencilerimiz için daha hayırlı olacağı görüşü ortaya çıktı.

"Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmayacağız"

Aldığımız sıkı tedbirlerin bir kısmını gevşettik. Günlük vaka ve ölüm sayısının henüz istediğimiz seviyelere düşmemiş olması, dikkati ve tedbiri elden bırakmamız gerektiğine işaret ediyor.

En büyük görev bu konuda gençlerindir. Kurallara uymaya devam edeceğiz, buradan asla taviz vermeyeceğiz. Vereceğimiz taviz büyüklerimizi kaybetme gibi bir durumla bizi karşı karşıya getirebilir. Birçok yerde, mesire yerlerinde, piknik alanlarında buna dikkat edilmiyor hatta el ele, kol kola çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu etkinlikler bize ciddi manada endişe veriyor. Gelin maske, mesafe ve temizlik kuralını her yerde uygulayalım.