Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'teki saldırıyı kimin düzenlediğini açıkladı

HABER MASASI
Abone Ol

Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Münbiç'te şehit olan iki askerimizle ilgili önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki askerin şehit olduğu saldırıyı Suriye rejim güçlerinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Münbiç'teki son gelişmeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç’te gerçekleştirilen ve iki askerin şehit olduğu saldırıyı, Suriye rejimi gerçekleştirdi" dedi.

"Karşılığını ağır şekilde ödettik"

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimin oraya top atışlarıyla olan bir netice. Buna karşı bizim yoğun atışlarımız oldu. Bunun karşılığında da bunun bedelini rejime çok ağır bir şekilde ödettik" diye konuştu.
"Rejimin Münbiç'e ciddi baskısı var"Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu ifadelerle devam edtti: "Şu anda rejimin Münbiç'e çok ciddi bir baskısı var. Ama terör örgütü içeride. Onları boşaltarak değil. Boşaltıp da oraya girmiş olsa bizim de diyecek lafımız yok, 'Burayı gerçek sahiplerine teslim ettiler' diyebiliriz. Ama böyle bir şey yok. Yine YPG orada. Sadece etiket değişiyor. Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil. Niye? Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli.

ABD, Münbiç'ten çekildiğini duyurdu
Dünya Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki hedefini açıkladı
Dünya Politika