Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan G-20 değerlendirmesi

HABER MASASI
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak " Ticaret savaşıyla ilgili korumacı tedbirleri ele aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın G-20 zirvesine ilişkin değerlendirmeleri şöyle;

Ticaret savaşları

Muhataplarımızla güncel meseleleri görüştük. Ticaret savaşlarıyla ilgili korumacı tedbirleri ele aldık.

ABD ve Çin'den zirve öncesi ticari anlaşmazlıkta 'ateşkes'
Gündem

Mülteci sorunu

G-20 bildirisi geleceğe yön verecek bir bildiri oldu. Türkiye'nin mültecilerle ilgili çabalarını ifade ettik. Mülteciler için 37 milyar doları aşkın kaynak kullandık.

İnsan hakları konusunda diğer ülkelere karne düzenleyen gelişmiş Batılı devletler temel insanlık sınavından maalesef geçemedi.Mülteci konusunda uluslararası toplum yükü paylaşmalı. İklim değişikliği konusunda hakkaniyetli yaklaşım olmalı.

Meksika-ABD sınırında iki yaşındaki mülteci kız ve babası boğuldu
Gündem

"Verilen sözler tutulmazsa adım atmayacağız"

İklim konusu G20'nin en önemli konularından biriydi. Biz en başından beri hakkaniyetli bir yaklaşım olması gerektiğinin altını çiziyoruz. Ülkemize Paris ve BuonesBuones Aires zirvelerinde verilen sözlerin gerçekleştirilmesini, tutulmazsa adım atmayacağımızı söylüyoruz.

Terörle mücadele konusu

G-20 ülkeleri terörizmle mücadelede tutarlı olmalı. Teröristin kimliğinin anlamı yok, terör herkesin düşmanı. Suriye sahasında ciddi tutarsızlıklar yaşanıyor. FETÖ tarzı yapılar bazı Batı ülkelerinde kollanıyor.

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Merhum gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin üzerinin örtülmesine müsaade etmedik.Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir.

Birleşmiş Milletler, Kaşıkçı raporunu açıkladı
Gündem

Muhammed Mursi'nin şehit edilişi

Muhammed Mursi'nin şehadeti tüm yönleriyle araştırılmalıdır.Şüpheli bir şekilde bir şekilde vefat etmiştir.Bu tür olaylar yapanın yanında kar kalırsa şunu bilelim ki dünyanın geleceği tehlikelidir.Mursi'nin ölümünde şaibeler olduğu açıktır.

Mursi'yi adım adım ölüme götüren süreç
Mecra