FETÖ’nün kamu mahrem yapılanmasına darbe: 8 ilde 19 gözaltı kararı

CELİL KURŞUN
Abone Ol

Ankara merkezli yürütülen FETÖ soruşturmasında, kamu kurumlarına sızan mahrem yapılanmaya yönelik 8 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonel hat ve ankesörlü iletişimle bağlantılı 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Devletin güvenliğine yönelik tehdit oluşturan FETÖ’nün “kamu mahrem yapılanması”na karşı yürütülen kararlı mücadele kapsamında yeni bir operasyon daha hayata geçirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen soruşturmada, örgütün kamu kurumları içerisindeki gizli yapılanmasına yönelik önemli bulgulara ulaşıldı.

Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, FETÖ mensuplarının örgütsel haberleşmede kullandığı operasyonel hatlar mercek altına alındı. Bu hatlar üzerinden kurulan iletişim ağında yer aldığı belirlenen şüphelilerin, örgütün gizli haberleşme yöntemi olarak bilinen ankesörlü ve kontörlü hatlarla ardışık şekilde irtibat sağladıkları tespit edildi.

Soruşturma kapsamında, haklarında örgütsel faaliyetlere dair somut deliller bulunan ve bir kısmı için etkin pişmanlık beyanlarında isimleri geçen toplam 19 kişi belirlendi. Şüphelilerden 13’ünün daha önce kamu görevinden ihraç edildiği, 6’sının ise halen çeşitli kamu kurumlarında görev yaptığı öğrenildi.

Elde edilen deliller doğrultusunda 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, Ankara merkezli olmak üzere 8 ilde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı operasyonlar başlatıldı. Güvenlik güçlerinin, devlet kurumlarını hedef alan FETÖ yapılanmasına karşı operasyonlarının kararlılıkla süreceği vurgulandı.

Türkiye’ye BioNTech aşısı gelmedi mi? DMM noktayı koydu
Jurnal.ist