Dikkat: iMessage'ı çökerten bir mesaj ortaya çıktı

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

iMessage ile gönderilen Vincedes3.vcf isimli bir dosya, iPhone ve iPad'lerde kullanılan mesajlaşma uygulamasının çökmesine neden oluyor. Gelen bu mesaj açıldığında uygulama bir daha çalışmıyor.

Bildiğimiz üzere Apple'ın mobil işletim sistemi iOS, güvenlik açıklarıyla sık sık gündeme geliyor. Hackerlar iOS'un her yeni sürümünde açık bulabilmek için yoğun mesai harcıyor ve bir şekilde bunu başarıyor. Apple ise her güncellemede bu açıkları kapatmakla uğraşıyor.

Vincedes3 isimli YouTube kullanıcısı ise çevresindekilerin sinirlerini zıplatmak için 'troll' mesaj icat etti. Vincedes3.vcf isimli dosyayı internet alemine yayan bu kişi, birçok kişinin iMessage uygulamasının çökmesine neden oldu.


Yukarıdaki videoda da gördüğümüz üzere iOS 10.2.1 yüklü bir iPhone'a iMessage üzerinden Vincedes3.vcf dosyası gönderiliyor. Dosyanın üzerine tıklandığında iMessage artık cevap vermiyor. Uygulamaya bir daha girilmek istendiğinde de yine cevap vermediğini görüyoruz.

Bu sorundan kurtulmanın tek yolu, troll mesajı internet alemine yayan kişinin paylaştığı uygulamayı yüklemek. Böylece iMessage'ın ön belleği temizleniyor ve uygulamaya tekrar girilebiliyor. Eğer sizin de iMessage uygulamanız aynı sebepten dolayı çöktüyse bu bağlantıya tıklayarak sorununuzu çözebilirsiniz.