Diriliş Ertuğrul'dan etkilenen Kahramanmaraşlı esnaf, kılıç ustası oldu

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Diriliş Ertuğrul dizisine olan hayranlığın ölçüsü sınır tanımıyor...

Tam 4 sezondur yayında olan reyting rekortmeni TRT dizisi Diriliş Ertuğrul'a olan hayranlık sınır tanımıyor. Geçtiğimiz günlerde Sivaslıların, şehirlerine gelecek olan Saadettin Köpek için belediyeden otobüs istemesinin ardından şimdi de bir vatandaşın, diziden etkilenerek kılıç ustası olduğu ortaya çıktı.

0.

Küçük Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinde tamamen kendi üretimi arazi aracını görücüye çıkaran Halil Balbay adlı vatandaş, ilgiyle izlediği Diriliş Ertuğrul'un ardından tarihi savaş silahlarına merak sarmaya başladı. Balbay, dizideki karakterlerin kullandığı savaş gereçlerini yapmasıyla da çevre insanının ilgisini toplamaya başladı.

0.

Yaptığı çalışmaları anlatan Halil Balbay; “Bu hobinin başlangıcı Diriliş Ertuğrul dizisine bağlı. Dizinin başladığı o günden itibaren Çarşamba günlerini beklerken bu gereçlerle oyalanıyorum. O gün bugündür sürekli yapıyorum. Şu ana kadar otuza yakın kılıç, hançer balta ve benzeri şeyler yaptım. İçerisinde Turgut’un baltası, o dönemde kullanılan kılıçlar ve palalar var. Satış amaçlı değil hobi amaçlı yapıyorum” diyerek duygularını aktardı.