Diş çıkaran bebeğin ağrılarını bıçak gibi kesecek 5 yöntem

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

Anneler tarafından denenen ve onaylanan ‘diş’ çıkarma dönemi püf noktaları…

Anne ve baba olmak bu dünyadaki hem en keyifli hem de en zor iş... Anne ve babalığın mesai saati yoktur. Ebeveynlerin görevi minik bebek dünyaya geldiğinde başlar ve bir ömür devam eder. Elbette bir evladın gelişiminde en zor evre bebekliğidir...

‘Diş’ çıkarma evresi

Bebekler ve ailelerini en çok zorlayan süreç ise 'diş'lerdir. Bir bebek diş çıkarırken son derece hırçındır. Hem canı acıdığı için hem de stresli olduğu için bebekler adeta etraflarına öfke saçar... Tabi sinirli bebekten daha kötüsü de ateşlenen bebektir... Bebekler ile ailelerini diş çıkarma sürecinde rahatlatacak basit bir kaç formül mevcut... Bu formülleri uygularsanız belki de sorunsuz bir ‘diş’ çıkarma dönemi geçirebilirsiniz.

1. Diş kaşıyıcı

Buzdolabında soğutulabilen diş kaşıyıcılar belli bir süre bebekleri rahatlatabilir.

2. Taze sarımsak

Çiğneme refleksi gelişen bebeklerinizi taze sarımsakla oyalayabilirsiniz. Bebeğinizin ağzı bir hayli kokacak ancak sarımsak onu rahatlatacağı için buna değer.

3. Diş fırçası

Hangi dişinin çıktığının bilincinde olan, kaşınan yeri anlayabilen bir bebeğiniz varsa eline bir diş fırçası verin. Böylelikle bebeğiniz hem dişini kaşıyacak hem de oyalanacaktır. 

4. Bisküvi
Bebeğinizin rahatlıkla tüketebileceği sertlikteki bisküviler de diş kaşıntısını azaltır.
5. Zeytinyağı
Bebeklerinizin diş etlerini birkaç damla zeytinyağı ile ovalayın. Zeytinyağı sayesinde bebeklerinizin kaşıntısı azalabileceği gibi diş çıkarması da kolaylaşacak.