Dört yaşındaki kahraman çocuk, Siri sayesinde annesinin hayatını kurtardı

HABER MASASI
Abone Ol

Apple'ın kişisel asistanı Siri sayesinde acil durum hattını arayan dört yaşındaki çocuk, annesinin hayatını kurtardı.

Apple'ın 2011 yılında tanıttığı iPhone 4S, önceki modellerden farklı olarak Siri desteğiyle birlikte geldi. Sesli komutları alarak işleme çevirebilen sanal asistan, özellikle son birkaç yılda yenilenen ve geliştirilen versiyonuyla hayli popüler oldu. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de yaşanan bir olay, sanal asistan Siri'nin ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.
Dört yaşındaki çocuk, Siri sayesinde yerde hareketsiz yatan annesi için yardım çağırdı.

Annesinin yerde hareketsiz bir şekilde yattığını gören dört yaşındaki çocuk, telefona ulaşıp Siri yardımıyla hızlı bir şekilde 999'u arıyor ve yardım istiyor. Acil yardım sisteminin devreye girmesiyle iletişim bilgilerini ve bildiği kadarıyla evin konumunu görevlilere aktaran Roman isimli çocuk, polis ve sağlık görevlilerinin eve ulaşmasını sağlıyor.

Bu aşamadan sonra baygın yatan kadının bulunmasıyla birlikte ilk müdahaleler yapılıyor ve tedavi sürecine geçiliyor. Hastanedeki işlemlerin ardından taburcu edilen kadın, dört yaşındaki çocuğunun Siri ile yardım istemesi sayesinde kurtuluyor.

Kontrol Birimi'nden Ade Adelekan isimli görevlinin konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şu şekilde:

  • Bu olay, evdeki küçük çocuklara ev adresini öğretmenin veya acil bir durumda polisi nasıl arayacaklarını göstermenin önemini kanıtlıyor. Burada teknolojinin müthiş bir faydasını görüyoruz. Siri sayesinde acil servisi arayan Roman, inanılmaz bir işe imza attı. O artık ailesinin gurur duyması gereken bir çocuk.
0. Dört yaşındaki çocuğun acil yardım hattıyla görüşmesi