Dünyanın en uzun süren modası 'Oryantalizm'in ev dekorasyonuna dokunuşu

MÜGE VARDAR
Abone Ol

18. ve 19. yüzyıllarda başlayan 'Oryantalizm' akımı, şimdilerde hayatın ta kendisi durumunda. Oryantalist çizgiler, günümüzde popüler mekanlar, lüks restoranlar ve ev dekorasyonlarında sıklıkla tercih ediliyor.

Her şey Napoleon Bonaparte'ın 1798'deki Mısır Seferi'yle başladı; ressamlar, yazarlar, sanatçılar, gezginler bu seferin ardından birbiri ardına Doğu'ya yöneldi. Sanatçıların doğunun gizemli dünyasını keşfetme çabası, doğu kökenli çizgilerinin kültürümüze sızmasını sağladı.

Ortaya çıktığı ilk zamanlardan itibaren etkisini her alanda net bir şekilde gösteren “Oryantalizm”, çoğu kez sanatçının hayalleriyle desteklenerek üretildi. Kimi sanat tarihçileri için ise, bu akım dünyanın en uzun süren modası durumunda.

0.
0.
0.
0.
0.
0.
0.
0.
0.
0. Dekorasyonda "Oryantalizm" etkisi
0. Osmanlı çizgileri
El boyama tablolar, antikalar, tığ işleri, nakışlı objeler ve Osmanlı çizgileri taşıyan parçalar; her biri oryantalizmin etki
0. Mimari ve dekorasyon
Doğu'nun mistik ve klasik gücünden beslenen oryantalizm, hem mimaride hem dekorasyonda geniş bir alana yayılmıştır.
0. ​Oryantalizm nedir?
“Oryantalizm” ya da diğer adıyla “Şarkiyatçılık” Yakın- Uzak Doğu toplum kültürleri, dilleri ve halklarının incelendiği batı kökenli araştırma alanlarının tümüne verilen ortak isimdir.