Dünyanın ilk 360 derece kameralı akıllı telefonu satışa çıktı

HABER MASASI
Abone Ol

Akıllı telefonlar her geçen gün yeni yetenekler kazanmaya devam ediyor. Son olarak Protruly isimli üretici 360 derece fotoğraf ve video çekebilen ilk akıllı telefonu satışa çıktı.

Akıllı telefonlar, konuşma ve mesajlaşmanın ötesinde sundukları ek özellikler sayesinde birçok farklı cihazın işlevini tek bir üründe buluşturuyor. Özellikle yeni kamera teknolojileriyle birlikte artık profesyonel makinelerinden ayırt edilemeyecek kalitede fotoğraf ve video çekimleri yapılabiliyor. Artık üst seviye akıllı telefonların büyük bir bölümünde sunulan çift kamera sistemi, alan derinliği ve geniş açı çekimler için de büyük önem taşıyor.

Kamera ve gece görüş sistemleri üzerinde çalışan Protruly şirketi, dünyanın ilk 360 derece kameralı akıllı telefonunu geliştirdi. 5.5 inç'lik Full HD ekrana sahip olan akıllı telefon, 2.5 GHz'de çalışan MediaTek işlemciye ve Mali-T880 grafik işlemcisine sahip. Dahili olarak 64 GB'lık depolama birimiyle gelen Protruly Darling'de bu kapasiteyi daha sonrasında microSD kart yardımıyla artırabilmek mümkün. 4 GB RAM, 3560 mAh kapasitede batarya ve USB Type-C arabirimi de diğer detaylar arasında yer alıyor.

Android Marshmallow kurulu olarak gelen telefonun ön ve arkasında 13 MP'lik kameralar yer alıyor. Bu kameralar vasıtasıyla 360 derece fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirilebiliyor. Şimdilik yalnızca Çin'de satılan bu akıllı telefonun standart modelinin fiyatı 600 dolar. Ancak, elmas kaplamalı özel versiyonu satın almak isteyenlerin ise 1300 dolar ödemesi gerekiyor.
0.