Ekrem İmamoğlu'nun diploması İstanbul Üniversitesi veri tabanından silindi

SENA ŞEKER
Abone Ol

İstanbul Üniversitesi, yatay geçişi usulsüz olduğu gerekçesiyle diplomasını iptal ettiği Ekrem İmamoğlu'nun diploma bilgisini üniversitenin veri tabanından sildi.

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Üniversitesi, yatay geçişi usulsüz olduğu gerekçesiyle diplomasını iptal ettiği İmamoğlu'nun diploma bilgisini üniversitenin veri tabanından sildi.

Sabah’tan Yusuf Özdemir’in haberine göre, İmamoğlu’nun e-Devlet üzerinden yapacağı mezuniyet sorgusunda artık lise mezunu olarak görüneceği öğrenildi.

Diplomanın iptaline dava açıldı

Cezaevinde bulunan Ekrem İmamoğlu, diplomasının iptaline karşı dava açtı.

Dava açma kararını sosyal medyadan duyuran Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Mehmet Pehlivan, "Müvekkilim Ekrem İmamoğlu’nun 31 yıl önce hukuka uygun olarak aldığı üniversite diploması, hukuk devleti ilkelerine açıkça aykırı biçimde ve idari yetkinin kötüye kullanılmasıyla 18 Mart 2025 tarihinde iptal edilmiştir. Tüm evrensel hukuk ilkelerine, Anayasa’ya ve idare hukukuna aykırı olan bu işlemin iptali için bugün, 6 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul İdare Mahkemesi’nde davamızı açmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu tutuklandı
Jurnal.ist