Elon Musk, SpaceX'in en güçlü roketi Falcon Heavy'in videosunu paylaştı

HABER MASASI
Abone Ol

Uzay taşımacılığında dünyanın en güçlü özel firmalarından olan SpaceX’in ürettiği Falcon Heavy roketinin videosu CEO Elon Musk tarafından paylaşıldı.

Roketin görüntüsünü ve nasıl hareket edeceğini en iyi şekilde yansıtan görüntülerle oluşturulan video uzay çalışmaları için umut veriyor.

SpaceX, dünyanın en değerli özel şirketleri arasına girdi
Teknoloji

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve SpaceX tarafından yürütülen Dünya, Mars ve Ay arası çalışmaları düzenli olarak sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz.

SpaceX’in yakın zamanda yaptığı en başarılı çalışma ''yenilenebilir roket'' projesiydi. Kullanılan bir roketin yeniden kullanılmasını sağlayan bu başarılı çalışma tüm dünyada takdirle karşılanmıştı. SpaceX şimdi de en güçlü roketi Falcon Heavy’i en iyi şekilde kullanabilmek için oldukça titiz çalışmalar yürütüyor.

Elon Musk’ın Instagram üzerinden paylaştığı videoda roketin güç sağlayıcı iki itici roketle desteklendiği ve bu roketlerin sonradan gövdeden ayrıldığı görülüyor.

Görevini tamamlayan yeryüzüne geri iniş yapma görüntüleri de yine paylaşılan videoda yer buluyor.

En güçlü roket Falcon Heavy’nin görüntüleri paylaşılmış olsa da yapım sürecinin 4 ay uzadığını hatırlatalım. Roketle alakalı gelişmeleri bilgiler geldikçe sizinle paylaşmaya devam edeceğiz.

Elon Musk, Hyperloop için ilk iznin alındığını açıkladı
Teknoloji

0. İşte Elon Musk tarafından paylaşılan Falcon Heavy videosu: