En acı bildirim: Evlatlık kız Facebook canlı yayınında intihar etti

ABDÜLKERİM ARSLAN
Abone Ol

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Miami kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, Facebook'tan canlı yayın yaparken intihar ettiği görüntüler Amerika'nın gündemine oturdu. Genç kızın üvey anne babasının da intihar sırasında evde bulunduğu belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami kentinde yaşayan 14 yaşındaki Nakia Venant, kendi sosyal medya hesabında yaptığı canlı yayında intihar etti.

Arkadaşı yayını görüp polisi aramış
Bir ailenin yanında evlatlık olarak yaşayan Nakia Venant adlı genç kız, pazar gecesi geç saatlerde Facebook hesabından canlı yayına başladı. Herhangi bir sorunu olmadığı öne sürülen Venant, yayın sırasında banyoya girip cam kapıya bağladığı atkıyla intihar etti. Sabaha karşı saat üçte canlı yayınlanan intiharı izleyen Venant'ın bir arkadaşı, polisi arayarak durumu bildirdi. Ancak polise verilen adres yanlış çıktı.

İntihar sırasında küçük kızın üvey anne babası evde uyuyormuş
Genç kızın başka bir arkadaşından doğru adresi alarak evi bulan polis, Venant'ın cansız bedeniyle karşılaştı. Venant'ı yaşama döndürmek için yapılan müdahaleler sonuç vermedi. Kızı evlatlık edinen çiftin, olay sırasında evde oldukları ve uyudukları açıklandı.

Facebook açıklama yaptı
Facebook yönetimi, belirlenen kullanım kurallarını ihlal eden canlı yayınların belirlenmesi için 24 saat çalışan bir ekiplerinin olduğunu belirtti. Genç kızın intihar ettiği görüntüler 14 binden fazla izlenirken, Facebook benzer olayların görülmesi durumunda güvenlik güçlerine ve Facebook'a en kısa sürede bildirilmesi istendi.

(Kaynak: euronews)