En güçlü konsol Project Scorpio olabilir

HABER MASASI
Abone Ol

Monolith Productions tarafından geliştirilen ve dağıtımı Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yapılacak olan açık dünya aksiyon rol yapma video oyunu Middle-earth: Shadow of War geliştiricilerine göre piyasanın en güçlü oyun konsolu, Microsoft’un ürettiği Project Scorpio.

Microsoft'un yeni nesil konsolu olan Project Scorpio platformu için ilk defa oyun geliştiren ekip Monolith Productions ve Warner Bros. Interactive Entertainment iş birliği oldu. Bu ekip 25 Ağustos 2017 tarihinde PC, PlayStation 4, Xbox One ve Project Scorpio platformları için Middle-earth: Shadow of War oyununu çıkarmaya hazırlanıyor.

Project Scorpio için yeni oyunlar geliştirilmeye başlanacaktır ama şuan henüz başka bir oyun duyurusu yapılmadı. Mutlaka bu konsol için oyun geliştiren stüdyolar olacaktır.

Monolith Productions ekibi Project Scorpio hakkında “Bu konsol, piyasanın en güçlü konsolu.” açıklamasında bulundu. GamesRadar'a röportaj veren Monolith Productions, “Microsoft'un konsol hakkında söylediği her şey, bu konsolda var. Hiçbir yalan yok. Şunu söyleyebiliriz ki, bu konsol çıkışını gerçekleştirdiği zaman piyasanın en güçlü makinesi olacak. Tabii başkaları, başka bir konsol hazırlamıyorsa. Microsoft adına konuşamam ama bizim bakış açımızdan söyleyebiliriz ki, bir oyunun tüm Xbox konsollarında çalışması konusunda çok kararlılar. Hani bir oyun alıp, Xbox One, Xbox One S veya Project Scorpio üzerinde oynama durumundan bahsediyoruz. Bu hareketlerini oldukça tutarlı bulduk” açıklamasında bulundu.

Middle-earth: Shadow of War oyununun reklam işlemlerini Microsoft ve Warner Bros. Interactive Entertainment yapıyor. Bu durumda ekibin açıklamalarını pek “objektif” bulan olmayacaktır; fakat konsolun güç değerlerine bakarsak bugüne kadar çıkan konsollardan daha güçlü olduğu zaten görülüyor.

BONUS: Oyun hakkında
J. R. R. Tolkien'in efsanevi Orta dünya'sında geçen önceki oyun Shadow of Mordor'un, zaman olarak The Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi arasında gerçekleşen hikayesinin devamına Middle-earth: Shadow of War adı verilmiş. Oyuncu önceki oyunda olduğu gibi vücudunu bir elf lordu olan Celebrimbor'un ruhu ile paylaşan ranger Talion olarak oynayacaktır. İkili birlikte güç yüzüklerinden birini kullanarak Karanlık Lord Sauron ve Nazgul güçlerine karşı bir orduyu yönetecektir. Oyunda, Shadow of Mordor'da olduğu gibi Nemesis sistemi var olacaktır. Bu sistem sayesinde oyuncu, Orta Dünya'daki bazı ırkların kontrolünü kazanarak edindiği yandaşlar ile değişik stratejiler kullanarak görevleri tamamlamaya çalışacaktır.