En sevilen yan karakterler

ELİF YARAR
Abone Ol

Günümüz dizilerinde başrol oyuncuları büyük ilgi görse de bazı dizilerde yan karakterler daha çok seviliyor. Hatta bazı karakterler 1 bölüm için dahil oldukları dizide yıllarca o karaktere hayat veriyor

Bir dizide başrol oyuncularının yanı sıra diziyi ayakta tutan yan karakterleri hepimiz çok sever, sempati duyarız ancak bazı karakterler öyle başarılıdır ki başrol oyuncusunun önüne geçerler hatta dizinin konusu o karaktere göre şekillenmeye başlar.

Bazen sebep karakterken bazen de oyuncunun rolündeki başarısıyla ortaya çıkar. İşte başrollerden daha çok başrol olan karakterler!

0. Burhan Altıntop

Burhan Altıntop, Avrupa Yakası isimli dizide Engin Günaydın'ın canlandırdığı kurgusal karakter. Diziye 3. sezonda katılmıştır. Avrupa Yakası dergisinin idari müdürüdür. Karakterin kullandığı birçok söz ve hareket toplumda yaygın biçimde kullanılmaktadır.

0. İsmail Abi

İsmail Abi , Leyla ile Mecnun isimli dizide Serkan Keskin'in canlandırdığı kurgusal karakter. Mecun'un çocukluk arkadaşıdır. Her gün farklı bir iş yapmaktadır. Gemilere el sallayıp, babasının bir gemi ile geleceğini düşünmektedir. Saf bir kalbi olduğundan hep iyi düşünmektedir. Duygusal bir yakınlaşma yaşadığı Şekerpare'yi unutamamıştır. Hatta peşinden İzmir'e gitmiştir. Tam Şekerpare'yi bulacakken kardeşi gibi gördüğü Mecnun'un başı belaya girdiği için İstanbul'a dönmüştür. "Laaps!", "hooop!", "senin ağzından çıkanla kulağının duyduğunun aynı olmadığının farkında değil misin acaba?", "benim büyük büyük dedelerim hep şuydu, buydu..." gibi kendine has bir üslubu vardır. Her seferinde sadelikten yana olduğunu söylese de kıyafetleri pullu, ışıltılı, renklidir.

0. Vartolu Saadettin
Doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Çukur’a intikam almak için geri dönen, acımasız bir mafya lideri. Yıllar sonra Çukur’a geri dönen Vartolu, kimsenin bilmediği planlarını uygulamaya son derece kararlıdır. 1983 yılında Bursa’da doğan Erkan Kolçak Köstendil, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. 2008 yılında “Güz Sancısı” filmi ile sinemaya adım atan Köstendil, Sakarya Fırat, Merhamet ve Ulan İstanbul dizilerinde rol aldı. Muhteşem Yüzyıl: Kösem’de Şahin Giray Han’ı canlandıran Köstendil, halen “Çukur” dizisinde  Vartolu rolünü canlandırmaktadır.
0. Süleyman Çakır

1 ve 45'nci bölümler arasında dizide oynamıştır. Kurtlar Vadisi isimli dizide Oktay Kaynarca tarafından canlandırılan karakterdir. Pusat, Süleyman Çakır'ın tek Varisidir karısı Nesrin Çakır çocukları Pusat Çakır ve Selvi Çakır ortağı Polat Alemdar 1.Sezon 2.Sezon ve adamları Memati, Erdoğan,Adnan 2 Sezon Çakır'ın adamlarıydı ve sonradan Çakır öldüğünde Memati,Erdoğan,Adnan,Nevzat Polat Alemdar'ın adamları olmuştur. 43.bölüm'de Cerrahpaşalı Halit tarafından vurularak öldürülmüşdür.

0. Sadık Murat Kolhan

Fiçi adlı dizide Sadık Murat Kolhan, Can'ın programını yayınlayan kanalın sahibi. Ölen karısı Can'ın danışanıymış ve kocasıyla ilgili özel sırları Can'la paylaşmış. Bu nedenle Can'a karşı zaafı var. Elini güçlendirmek için o da Can'ın zaafını arıyor.

0. Mürsel Koçak

Mürsel Koçak (İlker Ayrık), Geniş Aile'nin adam akıllı gibi görünen fakat başını Cevahir'le daima belaya sokan Coğrafyacı titrek eniştesidir. Nazan'la evlidir ve Ali Soner Tuna adında çocukları vardır. Zekai'nin okulunda coğrafya öğretmenidir. Her zaman Başını Cevahir'le sayısız maceralı belaya sokmuştur.

0. Ramiz Dayı

Ezel isimli dizide, üstad Tuncel Kurtiz tarafından canlandırılan hapishanede kendini geliştirmiş karakterdir. Ramiz Karaeski'mizdir, nam-ı diğer Ramiz dayımızdır. Ezel'in hapishanede tanıştığı akıl hocasıdır. 1980'lerde kumarhane patronluğu yapmış, hapse düştükten sonra sakinleşmiştir. Zenginliği, fakirliği, aşkı, ihaneti görmüştür. Ezel'e unutmayı, dünyaya akıllı, kuşkucu ve hiç kapanmaz gözlerle bakmayı öğretmiştir.