Erdoğan-Tillerson görüşmesi 3 saat 15 dakika sürdü

ÇAĞRI SAÇARALP
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de gelen ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı Beştepe’de kabul etti. 19.40'ta başlayan görüşme 3 saat 15 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm öncelikleri ve beklentilerinin Tillerson'a açıkça iletildiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kritik görüşme yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen kritik kabul saat 19.40’da başladı.

Beştepe’de dün akşam gerçekleşen kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Türkiye’nin öncelikleri ve beklentileri Tillerson’a açık bir şekilde iletildi. Müttefiklik ilişkileri içinde ABD’nin terör örgütü PYD-YPG’ye verdiği destekten Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık, FETÖ elebaşının iadesi ve Zeytin Dalı operasyonunun da gündeme geldiği görüşmede iki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

ABD'den şaşkına çeviren teklif: YPG'yi PKK'ya karşı savaştırabiliriz
Gündem

Görüşmede FETÖ ve Halk Bankası davasının da masaya yatırıldığı kaydedildi. Tillerson'un ziyaret öncesi "ABD hiçbir zaman YPG'ye ağır silah vermedi" şeklinde yaptığı açıklamanın da ayrıntılı şekilde konuşulduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bugün ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.