Erzincan orduevi önünde yavru kediye kan donduran işkence

ÇAĞRI SAÇARALP
Abone Ol

Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı, güvenlik kameralarına yansıyan olayda terhisine üç gün kalan bir askerin yavru kediye yaptığı işkence büyük tepki çekti. Zanlı, askeri inzibatlarca yakalanarak gözaltına alındı.

Erzincan’daki bir subay orduevinde, sivil giyinimli bir kişinin, yakaladığı kediyi yumruk ve tekme atarak işkence yaptığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırdı.

Erzincan Orduevi’nin güvenlik kamerasına, sivil giyinimli bir askerin elindeki yavru kediyi feci şekilde dövdüğü anlar yansıdı. Kediyi kapının demirlerine vuran şahıs, savunmasız canlıyı yola doğru fırlattı. Kapıyı açarak yerde can çekişen kediyi tekmeleyen şahıs son olarak eline aldığı kediyi yola savurdu. Kediye yapılan vahşetin ardından işkencesi şahıs hakkında Milli Savunma Bakanlığınca soruşturma başlatıldı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin talimatı üzerine açılan soruşturma doğrultusunda Bakanlık müfettişleri olay yerine gidecek.

Vahşete ilişkin Erzincan Valiliği’nden de açıklama geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan “Erzincan Orduevi’nde bir askerin kediye işkence yaptığı” ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

İşte kan donduran o görüntüler...