Erzincan'da askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Erzincan'da 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Erzincan 59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Erzincan'ın iklimi nasıl? Erzincan'ın meşhur yemekleri nelerdir? Erzincan'da hangi aktiviteler yapılır? Erzincan

59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan

Türk Silahlı Kuvvetleri, vurucu kuvveti olan topçuların eğitimine özel önem göstermektedir. Topçu eğitimlerinin yapılması amacı ile Erzincan’da açılmış olan ve günümüzde de topçu erlerin eğitimlerini gerçekleştiren 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı, merkezi bir konumda yer almaktadır.

Erzincan hakkında kısa bilgi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Fırat’ın yukarı kısmında yer alan Erzincan, Anadolu’nun en eski kültür merkezlerinden birisidir.Tarihi ipek yolu güzergahında yer alan kent Hitit, Urartu, Med, Pers, Hellen, Roma egemenliğinde kalmış, Malazgirt Zaferinden sonra Türk ve Osmanlı hakimiyetine geçmiştir.

Erzincan'ın iklimi nasıldır?

Doğu Anadolu iklimi ile İç Anadolu iklimi arasında bir geçiş sağlıyan sert kara iklimi hüküm sürer. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Aralık-mayıs arasında bol kar yağar. Toprak uzun müddet kar altında kalır.

Erzincan'ın meşhur yemekleri nelerdir?

Yöre mutfağı yemek türleri bakımından zengindir. Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur. Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma başlıca yemek türleridir. Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar çokça tüketilen hamur işleridir.

Erzincan'da yapılacak aktiviteler neler?

  • - Altıntepe şehir kalıntılarını gezin.
  • - Mama Hatun Kervansarayını, Terzi Baba Türbesini ve Kemah Kalesini görün.
  • - Esentepe’den şehrin görünümü izleyin.
  • - Ekşisu mesire alanında kaynağından maden suyu içip, doğal jakuziye girin.

59'uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı'na nasıl gidilir?

Özel Araç: Erzincan şehri, 7 bölgeden de kolay ulaşılabilecek bir şehirdir. Kent merkezi ile 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı arasında sadece 5 dakika bulunmaktadır.

Otobüs: Bahar, yaz ve güz dönemlerinde askere teslim olacaklar için şehirlerarası otobüs bulmak ve seyahat etmek kolay iken, kış döneminde bu şartlar biraz daha ağırlaşmaktadır. Kış döneminde otobüs seferlerinin sayısı azalırken yolculuk yoğun kar yağışları ve sert iklim şartları nedeniyle biraz daha uzun sürmektedir.

Erzincan Otogarı’nın çıkışında geçen otobüs ve minibüsler sayesinde 15 dakika içerisinde birliğe teslim olabilirsiniz.

Tren: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından her gün Ankara-Erzincan-Kars istikametine giden ve aynı istikameti kullanarak geri dönen tren seferi düzenlenmektedir. Erzincan Tren Garı’nda indikten sonra taksi, otobüs, dolmuş alternatiflerinden birine yönelebilir ve 20 dakikada 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı’na ulaşabilirsiniz.

Hava yolu: Askerlik eğitimi için Erzincan’a gitmek isteyenler, şehrin merkezinden 13 kilometre uzaklıkta bulunan Uluslararası Erzincan Havalimanı’nı kullanabilirler.

Havalimanında indikten sonra HAVAŞ’a ait araçlar ile şehir merkezine gidebilir ve buradan yine taksi, otobüs, dolmuş kullanarak kısa sürede 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı’na ulaşabilirsiniz.

Bedelli askerlik için künye satmaya başladılar
Hayat

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu yayımlandı! Bedelli askerlik başvuru şubeleri nereler?
Gündem

Botlar bağlanacak: İşte madde madde 21 gün askerlik sürecinde verilecek eğitimler
Gündem