Eurovision 2017’nin ardından: ilk 10 ülke ve başarılı olmalarındaki etkenler

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Portekiz gerçekten 1.liği hak etti mi? Ve evet; Moldova zoru başardı!

62. Eurovision Şarkı Yarışması ilklere sahne olarak bu yıl ki finalini gerçekleştirdi.

Portekiz tüm yarışma tarihi içerisindeki en büyük başarısını elde etti ve 1. oldu. Moldova ve Bulgaristan ise sonunda istediğini elde etti.

Peki ya diğer ülkeler? İşte yenilenen yeni oylama sistemi ile bu yıl ki ilk 10 ülke ve seçilmelerindeki etkenler.

10. Norveç / 158: Bir Kuzey ülkesi olan Norveç'i ilgi çekici kılan 2 faktörden söz edebiliriz; kullandıkları efektler ve dj'in maskeli hali
9. Avustralya / 173: Bu yıl fazlaca karşılaştığımız tek solo ve efekt etkisi Avustralya'nın ilgi çekmesini sağlamış olabilir.
8. Macaristan / 200: Sözler etkili olmasa da otantik müzik ve dans ilgi çekmesini sağladı.
7. Romanya / 282: Kadın solistin ara performanslarda söylediği ve bizlere Heidi'yi hatırlatan sözleri ve renkli efektleri performansı çekici kıldı.
6. İtalya / 334: Eminiz ki İtalya bu goril figüri ve anlamsız danslarıyla ilk 2'yi garantileyeceğini düşünmüştü fakat bu sefer kazanan show değil müzik oldu.
5. İsveç / 344: Show mu istediğiniz alın size uyum ve kareografi diyen İsveç ilk 4'de olmayı hak ederken 5.'lik ile yetinebildi.
4. Belçika / 363: Sadece sesin sergilendiği performanslar ilk 4'ün 3'ünü bu yarışmada kapladı. Düz ve nağmesiz sesi ile Belçika temsilcisi de bunu başaranlardan oldu.
3. Moldova / 374: İlk kez 2010 yılında katılan grup sonunda eğlenceli bir müzik ile Moldova'ya kazanmak istediği büyük zaferini kazandırmayı başardı. Hey Mamma! tüm salonu etkisi altına almayı başardı.
2. Bulgaristan / 615: Keşke 2 birinci ilan edilebilseydi denilen performansı ile Bulgaristan tarihinin en iyi performansını ve derecesini elde etti. Şarkı ilk giriş kısmından seyirciyi yakalamayı başardı.
1. Portekiz / 758: Esc tarihinde ilk 10'a bile çıkması zor olan Portekiz, hayatı boyunca yarışmayı hiç izlememiş ve şarkılarını hiç beğenmemiş olan temsilcisi Salvador ile ilk 1.'liğini ve derecesini elde etti. Çoğu kişi kalp hastası olmasının 1. olmasını sağladığını söylese de, Eurovision ile uzaktan yakından ilgisi olmayan şarkısı ile zoru başardığını söylemek yanlış olmayacaktır.