Eurovision’da Rusya – Ukrayna krizi yaşanıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Rusya yarışmaya katılacağını açıkladı fakat Ukrayna Rus yarışmacıyı ülkeye almayabilir.

Rusya, siyasi sebepler dolayısıyla boykot kararı alınabileceği spekülasyonlarının yer aldığı Eurovision Şarkı Yarışması için aon kararını vererek Ukrayna'da gerçekleşecek olan Eurovision 2017'ye katılacağını açıkladı. Fakat aynı ılımlı tavırın Ukrayna cephesinde olmadığı iddia ediliyor.

İddia'ya göre; Ukrayna, Rus yarışmacının ülkeye girişini engelleyecek. Ukrayna'nın hali hazırda kara liste içerisinde bulundurduğu 140 sanatçı bulunuyor fakat Rusya temsilcisi Samoilova bu listede yer almıyor.



Rusya'nın bu yılki temsilcisi ülkenin X Factor adlı şarkı yarışmasında finalist olmuş ve 2014 Soçi Olimpiyatlarında da sahne almıştı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Rus haber ajansı TASS'a yaptığı açıklamada, Samoilova'nın seçiminin Rusya tarafından bir provokasyon olduğunu iddialarını reddederek: "Eurovision'u politize etmek istemiyoruz" açıklamasında bulundu.



Rus milliyetçileri ise Eurovision'a katılma kararını desteklemiyor. Ultra-muhafazakar siyasetçi Vitaly Milonov durumu: "Düşmanlarla dolu bir ülke'ye konuk olmak gereksiz" sözleriyle açıklıyor.



Ukrayna geçtiğimiz yıl Kırım Tatarı olan Jamala'nın temsilciliğinde Kırım Tatarları sürgününün hikayesini anlatan "1944" adlı şarkısıyla 1. olmuş, aynı yarışmadan Rusya 2.'lik ile ayrılmıştı.

Kaynak: ( Ntv )