Evde spor ve sanal gerçekliği birleştiren yeni koşu bandı: Virtuix Omni One

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Gelecek yıl çıkması beklenen Virtuix Omni One, evlerde spor egzersizlerini çok daha keyifli hale getireceği tahmin ediliyor.

Son derece kaygan bir zemin oluşturan ürün koşmanıza, zıplamanıza ve çömelmenize imkan tanıyor ve bunu sanal gerçeklik desteğiyle birleştiriyor.

Pandemi nedeniyle eve kapanmak zorunda olan insanlar spor aktiviteleri için enteresan ürünleri tercih edebiliyor. Oyun konsollarıyla birlikte çalışan ve VR deneyimi sağlayan ürünler de bunlara dahil. Ancak Omni One olarak isimlendirilen yeni sanal gerçeklik ürünü, fiziksel olarak yerinde koşmanıza, zıplamanıza ve çömelmenize olanak tanıyan tam kontrollü bir vücut cihazı olarak öne çıkıyor.

Omni One prototipi, önümüzdeki yıllarda spor salonlarında bu yapının kullanılabileceğini gösteriyor.

Geleneksel koşu bantlarından çok daha farklı yapıdaki bu ürün, ayakkabı kılıflarıyla birlikte epey kolay sürtünme sağlayan bir platform. Örneklerden de görülebildiği gibi cihaz temelde ayaklarınız platformda kayarken sizi yerinizde tutuyor ve bu hareket VR ortamında benzersiz bir deneyim sunuyor.

Omni One, önceki modellerden çok daha kompakt yapıda ve kullanıcılar tüm koşu bandının etrafındaki bir halka yerine tek bir dikey çubuk yardımıyla sabitliyor. Ayrıca kullanmadığınız durumlarda katlayabilir ve kaldırabilirsiniz.

Şu anda yatırım toplamaya devam eden yeni ürünün gelecek yıllarda spor salonları ve benzer ortamlara da entegre edilmesi bekleniyor.