Facebook canlı yayınlarına "ekran paylaşımı" özelliği eklendi

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Son güncelleme sayesinde artık Facebook canlı yayınlarında "ekran paylaşımı" özelliğini kullanabilmek mümkün. Böylece yayın sırasında bilgisayar ekranlarında olup biten her şey izleyiciler tarafından takip edilebiliyor.

Facebook, uzunca bir süredir platform üzerinden canlı yayın yapmaya imkan tanıyor. Ancak, hemen her özellikte olduğu gibi bu sistemin de geliştirilmesine ihtiyaç duyuluyor. Evet; yayın sırasında kullanıcılar ses ya da görüntü haricinde birbirlerine emoji gönderip benzer etkileşimlerde bulunabiliyor. Ama bu birçok kullanıcı için yeterli değil. Bunun farkında olan Facebook, son olarak üçüncü parti uygulamalarla gerçekleştirilebilen "ekran paylaşma" özelliğini de sisteme dahil etti. Peki ama ekran paylaşımı nasıl kullanılıyor?

Facebook'a dahil edilen yeni özellik sayesinde kullanıcılar canlı yayınlar sırasında ekranlarını paylaşıma açabiliyor. Böylece bilgisayar ekranında olup bitenler yayını izleyenler tarafından anlık olarak takip edilebiliyor.

Facebook'un üzerinde çalıştığı sistem, şu anda TeamViewer başta olmak üzere birçok farklı masaüstüuygulamasında yer alıyor. En basit tabirle bu özellik sayesinde canlı yayınlar sırasında kullanıcılar kendi ekranlarını karşı taraftaki kişi ya da kişilerin görmesini sağlayabiliyor. Böylece bilgisayar ekranında olup biten tüm detaylar görüntülügörüşmedekiler tarafından anlık takip edilebiliyor.

Facebook'ta ekran paylaşımı nasıl yapılır?

Facebook'ta ekran paylaşımı yapmak için öncelikle canlı yayının başlatılması gerekiyor. Akabinde kullanıcılar FaceTime'ın bulunduğu bölüm üzerinden "Ekranı Paylaş" düğmesine tıkladığı anda işlem otomatik olarak başlıyor. Böylece hem kullanıcı hem de bilgisayar ekranındaki görüntü, yayındaki kişiler tarafından izlenebiliyor. Az önceki örnekten yola çıkacak olursak Facebook'ta, TeamViewer'daki gibi uzaktan kontrol söz konusu değil. Şimdilik yalnızca Google Chrome'da çalışan ekran paylaşımı özelliğinin önümüzdeki süreçte diğer web tarayıcılar için de aktif edilmesi bekleniyor. Bu sistem, özellikle bilgisayar ekranı üzerinden çeşitli eğitimler veren kişi ya da kurumlar için büyük önem arz ediyor.

Facebook Hikâyeler özelliği "Herkese Açık" paylaşımı desteklemeye başlıyor
Teknoloji