FETÖ'nün kıymetlisi Adil Öksüz, ABD Başkonsolosluğu'ndan aranmış

ÇAĞRI SAÇARALP
Abone Ol

Darbe girişiminden 6 gün sonra ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı telefon numarasından Öksüz’ün cep telefonunun arandığı belirlendi. ABD Başkonsolosluğu'ndan aranan Adil Öksüz'e Ankara’daki Akıncı Hava Üssü çevresindeki arsa fiyatlarının sorulmuş olabileceği tahmin ediliyor(!)

15 Temmuz darbe girişiminin yönetildiği ana merkezlerden biri olan Akıncı Hava Üssüne ilişkin iddianamede şoke eden bir detay ortaya çıktı.

Başsavcılık kaynakları iddianameyi yarın kamuoyuna açıklamaya hazırlanırken çarpıcı bir detay ortaya çıktı. FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz'e ilişkin telefon kayıtları da iddianamede yer aldı. Başsavcılıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Adil Öksüz'ün telefonu darbe girişiminden 6 gün sonra, 21 Temmuz 2016 tarihinde saat 10.22'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu adına kayıtlı telefon numarasından Öksüz'ün cep telefonunun arandığı belirlendi.

Ne olmuştu?

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanlarının rehin tutulduğu Akıncı Hava Üssü yakınlarında gözaltına alınan darbenin kara kutusu FETÖ'cü hain Adil Öksüz savcılık sorgusu ardından çıkarıldığı mahkemede kamikaze hakimler tarafından serbest bırakılmıştı. Öksüz'ün ifadesinde "Amcam, o bölgede kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya'dan Ankara'ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok" dediği öğrenilmişti.

FETÖ'cü hain aylardır aranıyor

Özellikle itirafçı bazı sanıkların ifadeleriyle Öksüz'ün darbe girişiminden önce yaptığı toplantılarla planlamalara son şeklini verdiği, planın son halini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e götürdüğü ve onay aldıktan sonra 13 Temmuz'da ABD'den dönerek hayata geçirdiği belirlendi.


İtirafçıların verdiği bilgilere göre Öksüz, girişimden önce FETÖ imamları ile generaller, askeri hakim ve savcılarla toplantılar yapıp darbe planını hazırladı.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Öksüz'ü arama çalışmaları, jandarma ve polis ekiplerince aylardır devam ediyor.

Öksüz'ün yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde de özel ekip kuruldu. Terörle Mücadele (TEM), İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubelerinde görevli personelden oluşan özel ekibe, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat, TEM ve KOM daire başkanlıklarından da destek veriliyor.

ABD Büyükelçiliği'nden Adil Öksüz açıklaması geldi

ABD Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Amerikan-Türk emniyet güçleri arasındaki yakın işbirliğinin doğrudan sonucu olarak, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan Adil Öksüz adına kayılı bir numaraya 21 Temmuz 2016 tarihinde bir çağrı gerçekleştirilmiştir. O gün (21 Temmuz) Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Adil Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardı talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu'nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir."