Filmi olan unutulmaz 5 şarkı

TUĞBA TÜRKER
Abone Ol

Çocukluk ve gençlik yıllarınızda şarkılarıyla sizi eğlendiren, ritmiyle kendine hayran bırakan izlediğiniz Türk sinemasının o eşsiz filmleri, şarkılarla aynı ismi taşıyor. İşte filmi olan unutulmaz 5 şarkı...



1. Mavi Mavi
1985 yapımı “Mavi mavi “filmi İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar'ın başrolünü paylaştığı filmin müziklerini İbrahim Tatlıses seslendirmiştir. İbrahim Tatlıses çıkardığı albümün ismini taşıyan filmin yönetmenliğini İbrahim Tatlıses yapmıştır.

Kerim, okul servisi yapan yoksul bir minibüs şoförüdür. Bir gün bir tartışma sonucu şımarık bir zengin kız olan Sibel ile karşılaşır. Kerim kıza aşık olur. Olaylar, iki sevgilinin kavuşmasına kadar sürer.
2. Arım Balım Peteğim
1970 yapımı “Arım balım peteğim” filminin müziğini Nesrin Sipahi aittir. Filmin başrolünü Cüneyt Arkın ve Türkan Şoray paylaştı.
3. Kara Gözlüm
1970 yapımı “Kara Gözlüm” filmi müzikle aynı adı taşımaktadır. Kadir İnanır ve Türkan Şoray başrollerini paylaştığı film Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın ilk filmidir. Film balıkçı kızı Azizeyle ve müzisyen Kenan'ın aşkını anlatır.
4. Severek Ayrılalım
1971 yapımı “Severek ayrılalım” filminin müziğini Belkıs Özener seslendirmektir. Hülya Koçyiğit, Semra Sar ve Cüneyt Arkın filmin başrollerini paylaşmaktadır. Filmde, kuzeninin kocasıyla aşk yaşayan bir kadının hikâyesi anlatılır.
5. Bir Teselli Ver
1971 yapımı “Bir teselli ver” filminin müziğini Orhan Gencebay seslendirmektedir. Film Orhan Gencebay'ın ilk filmidir.