Güvenli Bölge TeknoFest'te

DUYGU GÖKTÜRK
Abone Ol

GZT'nin sevilen programı Güvenli Bölge, Türkiye'nin uzay, teknoloji ve bilim festivali TeknoFest'ten canlı yayınla karşınızda... Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın canlı yayın konuğu olduğu Güvenli Bölge, Türkiye'nin en teknolojik yayınını yaptı! Türkiye'nin savunma teknolojileri ve yerli teknoloji yatırımları Güvenli Bölge'de masaya yatırıldı. İşte Mete Yarar ve İsmail Halis'in samimi sunumuyla, anlık sorulara anlık cevaplar veren interaktif program Güvenli Bölge...

İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta TeknoFest'ten yapılan canlı yayında Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar eşliğinde Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamleleri konuşuldu. İşte TeknoFest'e dair tüm detaylar...

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar TeknoFest'e geçtiğimiz yıl 10 bin öğrenci, bu yıl 17 bin takımın başvuru yaptığını açıkladı.

Selçuk Bayraktar; ''Gazi Pilot Vecihi Hürkuş uçak yapıyor, ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırılıyor. Biz bu akışı tersine çevirmek istiyoruz'' dedi.

Bayraktar ''Vecihi Hürkuşlar, Nuri Demirağlar halen yaşıyor ama onları yok etmeye çalışanların isimlerini kimse anmıyor'' diyerek, yapılan çalışmalarla bu önemli isimlerin anıldığının altını çizdi.

"Vecihi Hürkuş'un başına gelenlerle aynı şeyleri yaşadık"

Baykar Teknik Müdürü Bayraktar "Akıncı'nın başlangıcından bu güne gelişi neredeyse beş yıl aldı" dedi. Her türlü engellemelere rağmen bu günlere gelindiğini belirten Bayraktar, "Hatta bu nedenle ağabeyimi bile tutuklamaya çalıştılar. Bu Vecihi Hürkuş'un da başına gelmişti" diyerek yaşanan engellemelerin geldiği boyutları gözler önüne serdi.

"İddia ediyorum; Türkiye İHA ve SİHA'ları en gelişmiş şekilde kullanan ülkedir"

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin İHA ve SİHA'ları en gelişmiş şekilde kullanan ülke olduğunun üzerinde önemle durdu. Bayraktar, "Hatta bu teknolojileri geliştirerek, satışını yapıyor hale geldik" dedi.

Bayraktar: Yerli ve Milli İHA'larımız hangi ambargolar neticesinde şu anki başarısına ulaştı
İsmail Halis ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar'ın sunumuyla Güvenli Bölge'de bu hafta TeknoFest'ten yapılan canlı yayında Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar eşliğinde Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamleleri konuşuluyor. Bayraktar: 'İddia ediyorum; Türkiye İHA ve SİHA'ları en gelişmiş şekilde kullanan 3 ülkeden biridir.' dedi ve Aselsan'ın, yerli ve milli İHA'larımızın hangi ambargolar neticesinde şu anki başarısına ulaştığını anlattı.


"Bir tane 'Akıncı' yapmakla bahar gelmiyor"

TeknoFest milli teknoloji hamlesinin toplumsallaştığı yer diyen Bayraktar, "Bir tane Akıncı yapmakla bahar gelmiyor. İmkan verilse neler yapacak çocuklarımız var... Dar imkana sahip olanların yapabildiği şeyleri görmek, bu çalışmaların toplumsallaşması için bizi harekete geçirdi. Ülkemizin istikbali için geliştirmek durumundayız. TeknoFest bu nedenle düzenleniyor. Bir değil binlerce Cezeri, Akıncı, Gökbeyleri doğuracak tohumları atan bir festival" dedi.

Selçuk Bayraktar: TeknoFest'i işte bu yüzden düzenliyoruz
TeknoFest milli teknoloji hamlesinin toplumsallaştığı yer diyen Bayraktar, 'Bir tane Akıncı yapmakla bahar gelmiyor. İmkan verilse neler yapacak çocuklarımız var... Dar imkana sahip olanların yapabildiği şeyleri görmek, bu çalışmaların toplumsallaşması için bizi harekete geçirdi. Ülkemizin istikbali için geliştirmek durumundayız. TeknoFest bu nedenle düzenleniyor. Bir değil binlerce Cezeri, Akıncı, Gökbeyleri doğuracak tohumları atan bir festival' dedi.


"Kızlar roket yarışmasında erkekleri geçti"

Bayraktar, endüstri alanında erkek popülasyonunun aksine bu yıl roket yarışmasında kızların erkekleri geçtiğini söyledi.

"Akıncı yakında; Cezeri dünyayı takipte"

Akıncı ve Cezeri özelinde sorulara cevap veren Bayraktar; "Bu işler doğum gibi, kendine has bir zamanı var, şuan hangarın kapısını zorluyor. Yanlış bir şey yapıp üzücü bir sonuçla karşılaşmak istemiyoruz. Bir uçağı emin olarak tasarlamak uzun bir zincir gibi... Akıncı yakında, Cezeri dünyayı takipte!" dedi.

Güvenli Bölge'de uçan araba Cezeri'nin serüveni anlatıldı
Herkesi pilot yapma durumuna uçan araba ile erişileceğini belirten Bayraktar, Cezeri ile yakında karşılaşacağımız uçan araba teknolojisine dikkati çekti. Kişisel bilgisayarın icadı gibi...' diyerek, basit bir sürüşle herkesin pilot olacağına işaret etti.


"Uçan arabayla herkes pilot olacak"

Herkesi pilot yapma durumuna uçan araba ile erişileceğini belirten Bayraktar, Cezeri ile yakında karşılaşacağımız uçan araba teknolojisine dikkati çekti. Kişisel bilgisayarın icadı gibi..." diyerek, basit bir sürüşle herkesin pilot olacağına işaret etti.

Selçuk Bayraktar en korkutucu İHA denemesini ilk kez GZT'ye anlattı
Dünya Politika