Haftalık şirket haberleri

HABER MASASI
Abone Ol

Şirketler bu haftayı nasıl kapattı? Hangi anlaşmalar yapıldı? Açıklanan kar-zarar durumları ne yönde? Hepsi bu yazımızda…

0.
Turkcell 2016 yılı bilanço gerçekleşmelerini duyurdu. Şirket 2016 yılında 1.5 milyar TL kar ilan etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise Turkcell 2 milyar TL kar etmişti. Şirketin karlılığında %26 gerileme yaşandı.
0.
Afyon Çimento 2016 yılında 9.6 milyon TL kar ilan etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 14.2 milyon TL kar açıklayan şirketin karlılığı %32 oranında düştü. Bir başka Sabancı grup şirketi Yünsa 2016 yılı bilançosunu açıkladı. Şirket 2016 yılında 34 milyon TL zarar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 4.8 milyon TL kar etmişti.
0.
THY'de Ocak 2016 döneminde 4,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2017 yılının aynı döneminde %12,0 düşüşle 4,1 milyon olarak gerçekleşti. Pegasus'ta ise Ocak ayı yolcu verilerini açıkladı. Buna göre Pegasus'un yolcu sayısı Ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,2 oranında artarak 1,88 milyon olurken, yolcu doluluk oranı da %77,9'dan %79'a yükseldi.
0.
Zorlu Enerji, güneş enerjisi alanında yenilikçi çözümler sunmak üzere First Solar şirketi ile özel bir iş birliği gerçekleştirdi. Bu kapsamda Zorlu Enerji, First Solar'ın performansı yüksek ince film fotovoltaik güneş panellerinin 26 ülkedeki satışında beş yıl boyunca tek yetkili distribütör olacak.

Gelelim dünyaya,
0.
Elektronik devi Toshiba, 3,4 milyar dolar zarar etmesi ve nükleer yatırımlarından da 6,3 milyar dolar zarar etmeyi beklediğini bildirmesinin ardından istifa depremiyle sarsıldı. Aralık ayından bu yana şirketin hisselerindeki kayıp %50'yi aştı. Japon devi geçen yıl da 4 milyar dolardan fazla zarar etmişti.
0.
Rus internet şirketi Yandex'in net karı geçen yıl 2015'e göre yüzde 16 artarak 240 milyon dolara (882 milyon TL) yükseldi. Şirketten yapılan açıklamada, mobil taksi uygulaması Yandex.Taxi'nin ön plana çıkan başarısı sayesinde Yandex'in 2016 net karının yükseldiği belirtildi.
0.
British Airways çalışanlarını temsil eden işçi sendikası Unite'dan yapılan açıklamada, uzun süredir şirketle devam eden ücret anlaşmazlığı nedeniyle 22-25 Şubat'ta kabin görevlilerinin greve gitme kararı aldığı belirtildi. Unite'ın açıklamasında BA kabin görevlilerinin yoksulluk sınırında çalıştıkları, bir kabin görevlisinin yıllık ortalama 16 bin sterlin (73.600 TL) kazandığı öne sürüldü. British Airways'ten yapılan açıklamada ise şirkette çalışan kabin görevlilerine geçen yıl ödenen en düşük ücretin yıllık yaklaşık 21 bin sterlin (96.600 TL) olduğu belirtildi.
0.
Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Vereinigung Cockpit sendikasına bağlı pilotlarla ücret konularıyla ilgili anlaşmazlığın çözümü için arabulucunun sunduğu teklifi, her iki tarafın da kabul ettiğini bildirdi. Lufthansa'dan yapılan açıklamada, her iki tarafında çözüm için sunulan teklifi kabul ettiği ve bunun havayoluna yılda 85 milyon euro ilave maliyet oluşturacağı kaydedildi.

Bu haftaki şirket gelişmeleri bu yönde oldu. Bakalım önümüzdeki hafta neler olacak.