Hapis cezası alan Pucca lakaplı Selen Pınar Işık'ın imza günü iptal edildi

ADİLE TOPÇU
Abone Ol

Pucca lakabıyla bilinen Selen Pınar Işık, sosyal medya üzerinden uyuşturucu maddeye özendirdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 gün hapis cezası aldı. Dün mahkemenin açıkladığı karardan sonra gözyaşlarını tutamayan Pınar Işık'a bir şok da kitabını çıkardığı yayınevinden geldi. Yeni çıkardığı kitabı için imza günü düzenleyecek olan Işık, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak, ''Çeşme'de gerçekleşecek olan imza günüm maalesef iptal edildi'' dedi.

Pucca lakabıyla bilinen kitap yazarı Selen Pınar Işık, sosyal medya üzerinden uyuşturucuyu özendirdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı. Önce 7 yıl olarak açıklanan ceza iyi hal indirimine gidilerek 5 yıl 10 aya düşürüldü. Sosyal medya üzerinden açıklama yaparak gözyaşlarına boğulan Pınar Işık'a bir şok da yayınevinden geldi.

Sosyal medya fenomeni Pucca'nın tweeti tepki toplamaya devam ediyor
Hayat

İmza günü iptal edildi

Pucca adıyla tanınan yazar Selen Pınar Işık, Pablo Escobar ile ilgili attığı bir tweet nedeniyle uyuşturucuya özendirdiği öne sürülerek 5 yıl 10 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Bu kararın ardından sosyal medya hesabından, "Ben size ne yaptım" diyerek karara isyan eden Pucca'ya bir şok da kitabını çıkardığı yayınevinden geldi. Selen Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu cezasının ardından İzmir'de ünlü bir kitap mağazası tarafından imza töreninin iptal edildiğini duyurdu. Işık'ın yaptığı açıklamaya göre söz konusu mağaza, Pucca ismini internet sitesinde çok satanlar listesinden de çıkarttı.

Işık, ''Daha dün gece 'her şey yoluna giriyor' yazmıştım bugün hayatım alt üst oldu. Ne desem bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum.. Hapis cezası verildi sizi özendirdiğim için. Tek başıma var olma mücadeleme özenmeyip, saçma bir tweete özenmişsiniz, adalet öyle diyor maalesef. Ben çok kötüyüm, gerçekten perişan haldeyim bunu bile nasıl yazdım inanın bilmiyorum.. ama bana verdiğiniz desteği görünce, arkamda bu kadar insan olduğunu hissedince kalkmam lazım. Her şey için teşekkür ederim, üst mahkemeye başvurduk umarım bu saçma durumdan kurtuluruz. Bu arada yarın çeşme'de dr'da olacak olan imza günüm maalesef iptal edildi. Hatta Dr beni internet sitesinde çok satanlar listesinden çıkartmış, eminim teknik bir arıza olmuştur (?) izmir karşıyaka kırmızı kedi kitapevi sağolsun, Pazar günü saat 16:00 da imza günü orada olacak, beni yalnız bırakmazsanız sarılırsanız, geçecek bunlar derseniz çok sevinirim. Geçecek değil mi?'' dedi.

Eski eşinden destek geldi

Işık'ın, uyuşturucuya özendirme suçundan yargılandığı davayı karara bağlayan mahkeme, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Bu cezanın ardından eski eşi Serhat Osman Karagöz, mahkeme kağıdının bir bölümünü sosyal medya hesabından paylaşarak Pınar Işık'a destek verdi.

Pucca lakabıyla tanınan Selen Pınar Işık, gözyaşları içerisinde açıklama yaparak verilen karara isyan etti

Avukatı beraatini talep etti

İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar Işık ve Aydoğduoğlu katılmadı. Tarafları avukatları temsil etti. Müvekkili Pınar Işık'ın üzerine atılan uyuşturucu madde kullanımını özendirme suçunu işlemediğini söyleyen avukat Ali Furkan Tatlı, "Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta uyuşturucu karşıtı tweetler atmıştır. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz" dedi.

Pucca ve oyuncu eşi Osman Karagöz boşanıyor
Hayat