Harvard'lı bilim insanları: Uzaylılar Dünya'ya sinyal gönderiyor

ANIL KARAKUŞ
Abone Ol

İlk kez 2007'de kaydedilen ve o tarihten bu yana bilim insanlarının kafasını kurcalayan Hızlı Radyo Patlamaları (FRB) bugüne kadar 17 kez kaydedildi. Samanyolu Galaksisi'nin dışından gelen bu sinyaller sadece 5 milisaniyelik bir patlamayla Güneş'ten 500 milyon kat daha fazla enerji yaymaktadır.

Bilim insanları FRB'ler hakkında çok az bilgi sahibiler ve bir sonraki patlamanın nerede, ne zaman ve nasıl şekilde gerçekleşeceğini asla tahmin edemiyorlar. Yani kendisini tekrar etmeyen bu patlamaları kaydetmek tamamen şansa kalmış durumda. Birçok bilim insanı bu patlamaların 10 saniyede bir gerçekleştiğini düşünüyor ancak kaynağı konusunda net bir bilgi yok ve bilim insanları bu konuda hemfikir değiller. Bazıları FRB'lerin birleşen kara delikler sebebiyle ortaya çıktığını düşünürken, diğerleri bunların birbiriyle çarpışan nötron yıldızları ya da birbirinden bağımsız süpernova patlamaları olduğunu düşünüyor.

UZAYLILAR OLMA İHTİMALİ YÜKSEK
Harvard Üniversitesi'nde Astrofizik alanında çalışan iki astrofizikçi Manasvi Lingam ve Avi Loeb FRB'lerin Galaksi dışı ışık yelkenlilerinden kaynaklanan patlamalar olduğunu düşünüyorlar. Loeb'e göre, FRB'ler doğal yöntemlerle açıklanamadığı için artık yapay kaynaklar seçeneği de göz önünde bulundurulmalı. Açıkça söylemek gerekirse Lingam ve Loeb kaydedilen radyo dalgalarının uzaylıların uzay seyahati için kullandığı ışınlardan geldiğini düşünüyorlar.

Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz ışık yelkenlileri günümüzde geliştirilmeye çalışılıyor. Teoriye göre bu ışık yelkenlileri hiçbir yakıta ihtiyaç duymadan fotonların ivmesini kullanarak uzayda hareket edebiliyor. Uzaylı bir medeniyetin bu yöntemi geliştirerek bu sayede uzayda seyahat etmesi oldukça olası görünüyor. Uzaylılarla ilgili elde edilen verilen şu an sadece kuramsal bir yaklaşımdan ibaret. Gelecekte bu açıklamaları geçersiz kılacak yeni hipotezler ispatlanabilir.