Havasından suyundan: Müzik dünyasına yön veren dünyaca ünlü 8 kuzeyli isim

HABER MASASI
Abone Ol

Havasından mı suyundan mı bilinmez kuzeyli müzisyenler yaptıkları besteler, söyledikleri şarkılar ile müzik dünyasına yön veriyor. Dünyanın her yerinden milyonlarca dinleyicinin beğenisini kazanan Avicii, Tove Lo ve Björk başta olmak üzere orijinallikte sınır tanımayan 8 harika kuzeyli müzisyeni bir araya getirdik.

Özellikle 2000'li yıllarda Eurovision şarkı yarışmasıyla daha çok sesini duyurmaya başlayan kuzeyli müzisyenlerin besteleri, giderek müzik dünyasına hakim hale geldi. Bazı isimleri zaten tanıyorduk. Dijital çağ öncesi çoktan efsane olmuşlardı. Bazılarıysa çok yeni olmalarına rağmen geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Kuzey Avrupa'dan çıkıp dünyaca ünlü bir isim olan 8 müzisyeni sizler için derledik.

0. Loreen, İsveç
2012 Eurovision yarışmasında birinci olduktan sonra, Euphoria ile adını tüm dünyaya duyurdu. O yıl bütün müzik listelerinde üst sıralarda yer aldı. Loreen, aynı dönem yayınlanan Heal albümüyle büyük beğeni topladı.
0. Susanne Sundfør, Norveç
Geçtiğimiz yıl İstanbul'da konser veren Susanne Sundfør elektronik notaları, duygu yoğun sözleri ve ilginç klipleriyle dikkat çekiyor. Bestecinin, "Türk Lokumu" isimli duygusal bir şarkısı da var. :)
0. Alexander Rybak, Norveç
Belarus asıllı Norveçli şarkıcı Alexander Rybak, 2009 yılında katıldığı Eurovision şarkı yarışmasında söylediği 'Fairytale' isimli şarkıyla büyük yankı uyandırdı. O yıl hemen herkesin telefonunda zil sesi bu şarkının kemanlı geçiş bölümüydü.
0. Måns Zelmerlöw, İsveç
2015 yılında İsveç'e bir kez daha birincilik kazandıran Måns Zelmerlöw,
muhteşem sahne performansıyla göz doldurdu. Mtv uzun bir süre 'Heroes' şarkısını hit şarkılar listesinde yayınladı.

0. Zara Larsson, İsveç
İsveç'in Aleyna Tilki'si Zara Larsson henüz 9 yaşındayken kazandığı 'Yetenek Sizsiniz - İsveç' ile tanındı. Fakat asıl büyük çıkışını 2015 yılında yayınlanan şarkısı 'Lush Life' ile yaptı ve milyonlarca insana ulaştı.
0. Tove Lo, İsveç
Müzik dünyasının 'deli kız'ı Tove Lo, şarkıları, sahne performansları ve videolarıyla çok konuşuluyor. Hafif pürüzlü izlenimi veren sesi ve eğlenceli şarkılarıyla geniş bir hayran kitlesine sahip Tove Lo, son dönemde yaptığı düetlerle de dikkat çekiyor.
0. Lykke Li, İsveç
2012 yılı müzik dünyası için çok bereketli bir yıldı. Aynı yıl peşi sıra yeni isimler ilk şarkılarıyla müzik dünyasını sarsıyordu. Lykke Li ikinci albümünün 'I Follow Rivers' isimli çıkış şarkısıyla bir anda uluslararası bir başarı kazandı.
0. Avicii, İsveç
Asıl adı Tim Bergling olan dünyaca ünlü genç prodüktör ve DJ Avicii son yıllarda başarısına yenilerini ekliyor. Ama galiba biz onu en çok bu çalışmasıyla sevdik :)
0. Ane Brun, Norveç
Norveç'in bağrından kopmuş yanık sesli şarkıcı Ane Brun'u sakinleştiren sesi ve besteleriyle biliyoruz. Yakın zamanda 'To Let Myself Go' çalışmasında The Avener'e eşlik eden şarkıcı yine çok beğenildi.
0. Björk, İzlanda
Muhteşem bir müzik insanı. Onu dinlerken müziğin nefes aldığını, yaşadığını ve size dokunduğunu hissediyorsunuz. Reykjavik'de doğan yakın zaman müziğin efsane ismi Björk en çok Selma'sıyla aklımızda.