Hayata 1-0 mağlup başlayan kadın, ayaklarıyla uçak kullanıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Gerçek bir başarı hikayesi… Dünya üzerinde ayaklarıyla uçak kullanabilen tek insan unvanının sahibi Jessica Cox'un yaşam hikayesi yüreklerinizi sızlatacak.

Her insan kendi kaderini yaşamak için dünyaya gelir. Ailelerin en büyük duası ise dünyaya sağlıklı bebekler getirebilmektir… Ne yazık ki bazı insanlar dünyaya fiziki ya da zihinsel kusurlarla ‘merhaba’ diyor. Önemli olansa engelli insanların hayata sıkı sıkı tutunması için onlara ihtiyaç duydukları desteği verebilmek.

Ender rastlanan bir hastalıkla dünyaya geldi

34 yaşındaki Jessica Cox son derece ender rastlanan bir hastalıkla dünyaya geldi. Cox çocukyuğundan itibaren kollarının olmamasını bir kusur olarak görmedi. Aksine Cox bu durumun kendisine nasip olan önemli bir özellik olduğunu düşündü. Hayata pozitif bakan bu genç kadının hikayesini gelin daha yakından öğrenelim.

Anne-oğul ender görülen hastalıkları nedeniyle hayat mücadelesi veriyor
Hayat

0.

Jessica Cox, 2 Şubat 1983 yılında ABD’de dünyaya geldi. Cox Ailesi kızlarının özel bir çocuk olduğunu fark etti ve onun toplum içinde bir yer edinmesi için elinden geleni yaptı.

0.
Küçük Jessica 10 yaşına geldiğinde taekwondo yapmaya başladı. Jessica kısa sürede siyah kuşak sahibi oldu.
0.
Kimseye ihtiyaç duymadan üzerini giyen, yemek yapabilen Jessica hiçbir zaman hayat enerjisini kaybetmedi.
0.
Genç kadın 2000’li yılların başında uçak kullanmaya karar verdi. Ayaklarıyla koca bir uçağı hareket ettirebilen Cox’un bu başarısı kısa sürede tüm dünyaya yayıldı.
0.
Jessica Cox, 10 Ekim 2008’de kolları olmamasına rağmen pilotluk lisansı aldı.
0.
Bu tarihten sonra pilotluk yapmaya başlayan Cox, 2008’de Guinness Rekorlar kitabına girdi.
0.
Genç kadın, “Dünyada kolları olmadan uçak kullanabilen tek insan” unvanının sahibi oldu. 
0.
Jessica Cox, "Hiçbir zaman umutsuz bir insan olmadım. Bana 'Yeniden dünyaya gelsen kolların olsun ister misin?' sorusunu yöneltseler yanıtım çok net olur. Elbette hayır. Çünkü ben kollarım olmadığım için hayata daha farklı bir gözle bakıyorum ve hayallerimi çok fazla çalışarak elde ediyorum" ifadelerini kullanıyor.
0.
Cox hayatını yalnızca pilotluk yaparak geçirmiyor. Genç kadın aynı zamanda kendisi gibi engellilere moral vermek için seminerler düzenliyor.
0.
Cox kendisi gibi olan insanlara örnek olabilmek için 2015 yılında biyografisi yayınladı. Jessica, "İnsanlar biyografimi okuduğunda kendi içlerine doğru bir yolculuğa çıkacak" yorumunu yapıyor. 
0.
Hayat dolu bu kadın ayrıca onu çok seven ve bir an olsun onu yalnız bırakmayan bir eşe sahip.
0.