Heimlich manevrasıyla hayata tutunmuştu: Talihsiz adamdan acı haber geldi

HABER MASASI
Abone Ol

Bolu Hıdırşeyhler köyünde düzenlenen 'Hacet Bayramı' etkinliğinde nefes borusuna et parçası kaçan 77 yaşındaki Sami Ayvaz, Heimlich manevrası ve kalp masajı ile hayata döndürüldü. Yoğun bakımda yaklaşık iki ay süren tedavi süreci sonunda Ayvaz, gece saatlerinde yaşamını yitirdi.

5 Ekim’de Hıdırşeyhler köyünde gerçekleşen 'Hacet Bayramı' etkinliği sırasında, etli pilav yiyen 77 yaşındaki Sami Ayvaz nefes borusuna et parçası kaçması sonucu fenalaştı. Davetlilerin uyguladığı Heimlich manevrası ile et parçası çıkarıldı.

Kalp masajı ve hastaneye kaldırılma

Olay sırasında kalbi duran Ayvaz’a kalp masajı yapıldı ve müdahale sonucunda kalbi yeniden çalıştırıldı. Acil olarak İzzet Baysal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayvaz, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Yoğun bakımdaki mücadele

Yaklaşık iki ay süren yoğun bakım sürecine rağmen Ayvaz, gece saatlerinde yaşamını yitirdi. Olay, bölge halkı ve katılımcılar arasında büyük üzüntü yarattı.

Eşini öldürtmek için kiralık katil tutmuştu: Eski güzellik kraliçesinden dikkat çeken talep!
Jurnal.ist