Honda'nın retro tasarımlı elektrikli aracı Urban EV görücüye çıktı

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ve Volkswagen Golf Mk1’e benzetilen retro tasarımlı araç, elektrikli güç ünitesiyle dikkat çekiyor.

Otomobil sektörünün en büyük markalarını ağırlayan fuarda tanıtılan araçlar, markalar tarafından en yenilikçi ve en güvenilir modeller olarak lanse ediliyor. Fuarda tanıtılan araçların bir kısmını önümüzdeki yıllarda yollarda görecekken bir kısmı sadece konsept olarak bulunduruluyor.

Dünyanın en zengin otomobil üreticilerinden Bentley, BMW, Ferrari, Rolls-Royce, Jaguar, Porsche ve Mercedes-Benz de bu fuarda yerini aldı. 14 - 24 Ekim arasında gerçekleşecek fuarda Honda’nın yeni aracı da dikkatleri çekmeyi başardı.

Otomobil sektöründe söz sahibi bir konumda bulunan Japon devi Honda’nın yeni aracı Urban EV’in gözlerden uzak tasarlandığı ve yine çok duyuru yapılmadan tanıtıldığı görüldü.

Honda’nın bu elektrikli aracı önümüzdeki yıllarda yollarda görebileceğimiz araçlardan. Öyle ki Honda CEO’su Takahiro Hachigo Urban EV’in iki yıl içinde yollarda olacağını açıkladı. Oldukça küçük bir yapıda gelecek aracın kat edeceği mesafe ve performans değerlerine ait bilgiler şuan için belli değil.

Tanıtılan tasarımına bakacak olursak tek kapı bir araç olduğunu ve bu kapının da dışarı doğru açıldığını görüyoruz.

Araç içine baktığımızda ise büyük bir multimedya ekranına sahip olduğu görülüyor. Panoramik ekranın alt kısmında ve kol dayama kısmında kullanılan ahşap malzeme aracın renk uyumunu sağlarken aynı zamanda karizmatik bir hava da katmış.

Volkswagen mk2 ile gerçekten büyük bir benzerlik kurulmuş. VW açıklama yapar mı bekleyip göreceğiz.

Oldukça sade bir yapının olduğu görülen iç kısımda ilk bakışta sadece bir direksiyon ve gaz – fren pedalı görülüyor.

Sportif bir araca daha yakın bir tasarıma sahip olan Urban EV’de şirketin markası mavi bir ışıkla aracın arka ve ön tarafına yerleştirilmiş. Arka ve ön panellerde bulunan boşluklara şarj durumu amblemin yanı sıra şoförün istediği mesajlar ve öneriler de eklenebilecek.

Sizce Urban EV, markanın beklentisini karşılayarak kullanıcılar tarafından beğenilip alınır mı?

Frankfurt Motor Show'da tanıtılacak 16 otomobil
Teknoloji

0.