HP sorunu kabul etti: On binlerce bilgisayarı geri çağırıyor

HABER MASASI
Abone Ol

HP, patlama riski olan dizüstü bilgisayarlar için kullanıcıları uyardı: Mutlaka geri gönderin!

Samsung'un ardından ABD merkezli teknoloji devi HP'nin de patlama sorunlarıyla başı dertte. Son olarak, Mart 2013 ve Ekim 2016 arasında satılan birçok dizüstü bilgisayarların bataryalarında problem olduğu açıklandı. Bu tarihler arasında HP'nin taşınabilir bilgisayarlarını satın alanların özellikle dikkatli olması gerekiyor zira patlama riskleri çok büyük.

Bilgisayarların patlama ya da yangın çıkarma sebebi ise bataryaların aşırı ısınıyor olması. Bu aşamadan sonra HP, yaptığı açıklamayla birlikte kullanıcıların bilgisayarları güvenlik gerekçesiyle geri göndermesi gerektiğini vurguladı. Hatta toplamda 100 bin taşınabilir bilgisayarda bu problem meydana geldiği belirtiliyor.
Peki ama risk altındaki bilgisayarlar nasıl anlaşılıyor? Şirket, bununla alakalı çeşitli ipuçları da paylaştı. Compaq Presario, Pavillion, ProBook, ENVY ve Compaq serilerinde meydana gelen aşırı ısınma sorunlarını tespit etmek için batarya kodlarına bakmak yeterli.

Bataryalarda, 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL veya 6EBVA kodları olanların mutlaka bilgisayarlarını HP'ye geri göndermesi gerekiyor. Çünkü bu bilgisayarların patlama ve yangın çıkarma riskleri hayli yüksek.